Akoestische zitbank Meet Duo

Art.nr. 0.2
Met de zitbank Meet Duo creëer je een akoestische overlegplek.
Lees meer..
Informatie aanvragen

Direct gratis advies: 03 808 43 99 of 
laat u bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Bij ons krijg je vrijblijvend persoonlijk en deskundig advies op maat.
  • Op ons akoestisch meubilair krijg je tot wel 5 jaar garantie.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

In de huidige kantooromgeving is meer en meer behoefte aan akoestische overlegplekken die zich bevinden in de kantoortuin. Hierop spelen wij in met onze akoestische bank Meet Duo. Vanwege de hoge, dichte zijwanden kun je met twee van deze banken tegenover elkaar al een akoestische overlegplek creëren, ook in een rumoerige omgeving.

De Meet Duo biedt de mogelijkheid om een tussenwand te plaatsen aan de kopse kant van de banken, zodat deze gekoppeld worden. Het is mogelijk om een beeldscherm op te hangen aan deze wand. Dankzij de twee kabeldoorvoeren, kun je de bekabeling mooi wegwerken, zodat deze aan de ene kant achter het beeldscherm uitkomt en de andere kant kun je gebruiken om een laptop op aan te sluiten.

De Meet Duo is verkrijgbaar in meerdere stofsoorten en kleuren, zodat je je eigen unieke banken kunt creëren, passend bij de huisstijl of je kantooromgeving. Naast de prettige akoestiek zijn de banken zeer comfortabel en een blikvanger in elke werkomgeving.

Aanbevolen door professionals

  • Akoestische overlegplek
  • Modulaire oplossing
  • Passend bij de huisstijl

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Akoestisch meubilair

Wat is diffusie van het geluid?

Diffusie is het verstrooien van geluid. Door diffusie kan geluid niet rechtstreeks reflecteren, waardoor beperking van de nagalm ontstaat. Het diffuseren van geluid creeër je door akoestische oplossingen toe te passen. De verschillen tussen absorptie, reflectie en diffusie:

Diffusie

Bron: Ecophon

Wat is akoestiek?

Akoestiek is de wetenschap die zich bezighoudt met geluid. Geluid bestaat uit trillingen die zich voortplanten door een medium. In de meeste gevallen is dat lucht. De akoestiek heeft zeer veel praktische toepassingen.

Verder wordt onder akoestiek verstaan de invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm van geluid. Dan kan bijvoorbeeld gesproken worden over ‘Deze ruimte heeft een slechte akoestiek’. Bedoeld wordt dan dat de eigenschappen van die ruimte niet overeenkomen met het gebruik. Aan een concertzaal worden bijvoorbeeld heel andere eisen gesteld dan aan een klaslokaal. 

Bekijk onze akoestische oplossingen

Hoe rekent u met geluid?

Elke +3dB is een verdubbeling van geluid, elke +10dB wordt ervaren als een verdubbeling van geluid. Dit heeft te maken met dat decibellen worden berekend via een logaritmische schaal.

Bron: Ecophon

Bekijk onze akoestische oplossingen

Hoe werkt geluidsabsorptie?

Als een geluidsgolf een vlak in een ruimte raakt, wordt een deel van de geluidsenergie gereflecteerd in de ruimte en een deel van de energie dringt door in het oppervlak. Vervolgens wordt een deel van de energie van de geluidsgolf geabsorbeerd door omzetting in warmte in het materiaal, terwijl de rest wordt doorgelaten. De hoeveelheid omgezette energie hangt af van de geluidsabsorberende eigenschappen van het materiaal.

De geluidsabsorberende eigenschappen van een materiaal worden uitgedrukt in absorptiecoëfficiënt α (alpha), als functie van de frequentie. Coëfficiënt α varieert van 0 (volledige reflectie) tot 1,00 (volledige absorptie). Hieraan zijn eengetalswaardes gekoppeld. Wil je een plafond kiezen voor een open kantoor ga dan voor absorptieklasse A en een AC-waarde gelijk aan of >180.

Wat is het effect van een akoestisch scherm?

Hoe hoger het akoestisch scherm, des te lager de Speech Intelligibillity Index (SII). Dit betekent dat de spraakprivacy verhoogd. Zie hieronder een tabel. Als het akoestisch scherm 2,4 m. hoog is, is de SII nihil en is er weinig geluidshinder. akoestisch scherm in open kantoor

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren