Ecophon Focus systeemplafond Akoestische oplossing plafond

Art.nr. ECKT071.100004
De Ecophon Focus is een verlaagd systeemplafond die in twee verschillende types word aangeboden.
Lees meer..
Informatie aanvragen

Sander Kuipers

Direct gratis advies: 03 808 43 99 of 
laat u bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Bij ons ontvang je persoonlijk en deskundig advies op maat.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.
  • Op onze akoestische plafonds krijg je tot wel 5 jaar garantie.

Omschrijving

De Ecophon Focus is een verlaagd systeemplafond die in verschillende types wordt aangeboden. De verschillen zitten in het draagsysteem.

Eigenschappen

De Ecophon panelen zijn opgebouwd uit glaswol met een hoge dichtheid volgens de 3RD Technology. De zichtzijde van de panelen is afgewerkt met Akutex FT coating, terwijl de rugzijde is voorzien van een glasvlies. De kanten van de panelen zijn recht en voorzien van een grondlaag. Het gewicht van de Ecophon Focus panelen bedraagt circa 3 kg/m.

Aanbevolen door professionals

  • De panelen zijn opgebouwd uit glaswol met een hoge dichtheid
  • De zichtzijde van het paneel is afgewerkt met Akutex T coating en de rugzijde van het paneel is voorzien van glasvlies
  • De kanten zijn voorzien van grondverf
  • Het gewicht bedraagt circa 3 tot 10 kg/m²

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Ecophon Focus Informatie

520,25 KB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Akoestisch plafond

Wat is diffusie van het geluid?

Diffusie is het verstrooien van geluid. Door diffusie kan geluid niet rechtstreeks reflecteren, waardoor beperking van de nagalm ontstaat. Het diffuseren van geluid creeër je door akoestische oplossingen toe te passen. De verschillen tussen absorptie, reflectie en diffusie:

Diffusie

Bron: Ecophon

Wat is akoestiek?

Akoestiek is de wetenschap die zich bezighoudt met geluid. Geluid bestaat uit trillingen die zich voortplanten door een medium. In de meeste gevallen is dat lucht. De akoestiek heeft zeer veel praktische toepassingen.

Verder wordt onder akoestiek verstaan de invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm van geluid. Dan kan bijvoorbeeld gesproken worden over ‘Deze ruimte heeft een slechte akoestiek’. Bedoeld wordt dan dat de eigenschappen van die ruimte niet overeenkomen met het gebruik. Aan een concertzaal worden bijvoorbeeld heel andere eisen gesteld dan aan een klaslokaal. 

Bekijk onze akoestische oplossingen

Hoe rekent u met geluid?

Elke +3dB is een verdubbeling van geluid, elke +10dB wordt ervaren als een verdubbeling van geluid. Dit heeft te maken met dat decibellen worden berekend via een logaritmische schaal.

Bron: Ecophon

Bekijk onze akoestische oplossingen

Hoe werkt geluidsabsorptie?

Als een geluidsgolf een vlak in een ruimte raakt, wordt een deel van de geluidsenergie gereflecteerd in de ruimte en een deel van de energie dringt door in het oppervlak. Vervolgens wordt een deel van de energie van de geluidsgolf geabsorbeerd door omzetting in warmte in het materiaal, terwijl de rest wordt doorgelaten. De hoeveelheid omgezette energie hangt af van de geluidsabsorberende eigenschappen van het materiaal.

De geluidsabsorberende eigenschappen van een materiaal worden uitgedrukt in absorptiecoëfficiënt α (alpha), als functie van de frequentie. Coëfficiënt α varieert van 0 (volledige reflectie) tot 1,00 (volledige absorptie). Hieraan zijn eengetalswaardes gekoppeld. Wil je een plafond kiezen voor een open kantoor ga dan voor absorptieklasse A en een AC-waarde gelijk aan of >180.

Wat is het effect van een akoestisch scherm?

Hoe hoger het akoestisch scherm, des te lager de Speech Intelligibillity Index (SII). Dit betekent dat de spraakprivacy verhoogd. Zie hieronder een tabel. Als het akoestisch scherm 2,4 m. hoog is, is de SII nihil en is er weinig geluidshinder. akoestisch scherm in open kantoor

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren