Ecophon Super G systeemplafond Akoestische oplossing plafond

Art.nr. ECKT070.100008
Wij bieden twee typen Super G aan, Type A en Type Plus A. Het verschil tussen Super G type A en Type plus A uit zich in de toepasbaarheid: Type A is geschikt voor bijvoorbeeld schoolgebouwen.
Lees meer..
Informatie aanvragen

Sander Kuipers

Direct gratis advies: 03 808 43 99 of 
laat u bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

 • Bij ons ontvang je persoonlijk en deskundig advies op maat.
 • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.
 • Op onze akoestische plafonds krijg je tot wel 5 jaar garantie.

Omschrijving

De Ecophon Super G is een verlaagd systeemplafond dat in het type A systeem wordt aangeboden. Type A is een robuust systeemplafond en heeft het een zichtbaar draagsysteem. De Super G is een stootvaste en extra duurzame oplossing.

Verschillende varianten

Het Ecophon Super G systeemplafond is verkrijgbaar in verschillende varianten, van enigzins stootvast tot volledig balvast. De laatste variant is onder andere geschikt voor sporthallen met een verlaagd plafond.

Eigenschappen

 • De panelen zijn opgebouwd uit glaswol met een hoge dichtheid volgens de 3RD Technology
 • De rugzijde is voorzien van een glasvlies
 • De kanten zijn recht en voorzien van een grondlaag
 • Het gewicht van Ecophon Super G bedraagt circa 3 kg/m

Aanbevolen door professionals

 • Akoestisch
 • Hoge eisen ten aanzien van stootvastheid
 • Eenvoudig demonteerbaar
 • Getest op brandveiligheid
 • Aanbevolen door Zweedse astma en allergie associatie
 • Milieuvriendelijk product; volledig recyclebaar.

Downloads

Productsheet≈1 MBPDFDownloaden

Ecophon Super G Informatie

704,74 KBPDFDownloaden

Vragen van klanten over Akoestisch plafond

Wat is diffusie van het geluid?

Diffusie is het verstrooien van geluid. Door diffusie kan geluid niet rechtstreeks reflecteren, waardoor beperking van de nagalm ontstaat. Het diffuseren van geluid creeër je door akoestische oplossingen toe te passen. De verschillen tussen absorptie, reflectie en diffusie:

Diffusie

Bron: Ecophon

Wat is akoestiek?

Akoestiek is de wetenschap die zich bezighoudt met geluid. Geluid bestaat uit trillingen die zich voortplanten door een medium. In de meeste gevallen is dat lucht. De akoestiek heeft zeer veel praktische toepassingen.

Verder wordt onder akoestiek verstaan de invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm van geluid. Dan kan bijvoorbeeld gesproken worden over ‘Deze ruimte heeft een slechte akoestiek’. Bedoeld wordt dan dat de eigenschappen van die ruimte niet overeenkomen met het gebruik. Aan een concertzaal worden bijvoorbeeld heel andere eisen gesteld dan aan een klaslokaal. 

Bekijk onze akoestische oplossingen

Hoe rekent u met geluid?

Elke +3dB is een verdubbeling van geluid, elke +10dB wordt ervaren als een verdubbeling van geluid. Dit heeft te maken met dat decibellen worden berekend via een logaritmische schaal.

Bron: Ecophon

Bekijk onze akoestische oplossingen

Hoe werkt geluidsabsorptie?

Als een geluidsgolf een vlak in een ruimte raakt, wordt een deel van de geluidsenergie gereflecteerd in de ruimte en een deel van de energie dringt door in het oppervlak. Vervolgens wordt een deel van de energie van de geluidsgolf geabsorbeerd door omzetting in warmte in het materiaal, terwijl de rest wordt doorgelaten. De hoeveelheid omgezette energie hangt af van de geluidsabsorberende eigenschappen van het materiaal.

De geluidsabsorberende eigenschappen van een materiaal worden uitgedrukt in absorptiecoëfficiënt α (alpha), als functie van de frequentie. Coëfficiënt α varieert van 0 (volledige reflectie) tot 1,00 (volledige absorptie). Hieraan zijn eengetalswaardes gekoppeld. Wil je een plafond kiezen voor een open kantoor ga dan voor absorptieklasse A en een AC-waarde gelijk aan of >180.

Wat is het effect van een akoestisch scherm?

Hoe hoger het akoestisch scherm, des te lager de Speech Intelligibillity Index (SII). Dit betekent dat de spraakprivacy verhoogd. Zie hieronder een tabel. Als het akoestisch scherm 2,4 m. hoog is, is de SII nihil en is er weinig geluidshinder. akoestisch scherm in open kantoor

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren