Ergodesk Pure Air Zone bureauscherm

Art.nr. AKOTHO001
Geluidsabsorberend akoestisch bureauscherm met een luchtzuiverende werking.
Lees meer..
Advies aanvragen

Sander Kuipers

Direct gratis advies: 03 808 43 99 of 
laat u bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Bij ons ontvang je persoonlijk en deskundig advies op maat.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.
  • Op onze akoestische schermen krijg je tot wel 5 jaar garantie.

Omschrijving

De Pure Air Zone is een akoestisch bureauscherm met geluidsabsorberende en luchtzuiverende werking. Het bureauscherm is gemaakt van geluidsabsorberend materiaal en bovendien uitgerust met een luchtfilterende ventilator.

Werking luchtzuivering

In het bureauscherm is een stille ventilator weggewerkt. Die stille ventilator trekt lucht uit de omgeving aan. De lucht gaat vervolgens door een filter welke schadelijke deeltjes zoals pollen, huisstofmijt en andere allergenen tot wel 80% verminderd.

De gezuiverde lucht wordt aan de voorkant van het bureauscherm weer met een lage snelheid uitgestoten. Zo zit je altijd in een schone lucht.

Verbeterde gezondheid

Het scherm verhoogt de productiviteit en de gezondheid van de gebruiker! Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is namelijk gebleken dat een schone luchtomgeving leidt tot een betere gezondheid en een hogere productiviteit.

De Pure Air Zone leidt niet tot een vervelende tocht die wel wordt veroorzaakt door de meeste andere luchtfilteringssystemen. Het Pure Air Zone akoestische bureauscherm met een luchtzuiverende werking werkt lokaal en direct.

Aanbevolen door professionals

  • Verbeterde akoestiek
  • Schonere lucht
  • Hogere productiviteit


Downloads

Productsheet≈1 MBPDFDownloaden

Vragen van klanten over Akoestische scheidingswand

Wat is diffusie van het geluid?

Diffusie is het verstrooien van geluid. Door diffusie kan geluid niet rechtstreeks reflecteren, waardoor beperking van de nagalm ontstaat. Het diffuseren van geluid creeër je door akoestische oplossingen toe te passen. De verschillen tussen absorptie, reflectie en diffusie:

Diffusie

Bron: Ecophon

Wat is akoestiek?

Akoestiek is de wetenschap die zich bezighoudt met geluid. Geluid bestaat uit trillingen die zich voortplanten door een medium. In de meeste gevallen is dat lucht. De akoestiek heeft zeer veel praktische toepassingen.

Verder wordt onder akoestiek verstaan de invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm van geluid. Dan kan bijvoorbeeld gesproken worden over ‘Deze ruimte heeft een slechte akoestiek’. Bedoeld wordt dan dat de eigenschappen van die ruimte niet overeenkomen met het gebruik. Aan een concertzaal worden bijvoorbeeld heel andere eisen gesteld dan aan een klaslokaal. 

Bekijk onze akoestische oplossingen

Hoe rekent u met geluid?

Elke +3dB is een verdubbeling van geluid, elke +10dB wordt ervaren als een verdubbeling van geluid. Dit heeft te maken met dat decibellen worden berekend via een logaritmische schaal.

Bron: Ecophon

Bekijk onze akoestische oplossingen

Hoe werkt geluidsabsorptie?

Als een geluidsgolf een vlak in een ruimte raakt, wordt een deel van de geluidsenergie gereflecteerd in de ruimte en een deel van de energie dringt door in het oppervlak. Vervolgens wordt een deel van de energie van de geluidsgolf geabsorbeerd door omzetting in warmte in het materiaal, terwijl de rest wordt doorgelaten. De hoeveelheid omgezette energie hangt af van de geluidsabsorberende eigenschappen van het materiaal.

De geluidsabsorberende eigenschappen van een materiaal worden uitgedrukt in absorptiecoëfficiënt α (alpha), als functie van de frequentie. Coëfficiënt α varieert van 0 (volledige reflectie) tot 1,00 (volledige absorptie). Hieraan zijn eengetalswaardes gekoppeld. Wil je een plafond kiezen voor een open kantoor ga dan voor absorptieklasse A en een AC-waarde gelijk aan of >180.

Wat is het effect van een akoestisch scherm?

Hoe hoger het akoestisch scherm, des te lager de Speech Intelligibillity Index (SII). Dit betekent dat de spraakprivacy verhoogd. Zie hieronder een tabel. Als het akoestisch scherm 2,4 m. hoog is, is de SII nihil en is er weinig geluidshinder. akoestisch scherm in open kantoor

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren