03 april 2019

Sinds kort hebben wij een samenwerking met het Vlaams Instituut Gezond Leven. Het Vlaams Instituut Gezond Leven is het project ‘wisselwerken’ gestart om dynamisch werken te stimuleren.

Wij stimuleren het wisselwerken op verschillende manieren en sluiten ons graag aan bij deze instantie. In deze blog leggen we uit wat het project precies inhoudt en wat onze bijdrage aan dit project is.

Project Vlaams Instituut Gezond Leven

Het Vlaams Instituut Gezond Leven wil mensen op een toegankelijke manier helpen om gezond te leven. Met onderbouwd advies, pakketten en kant-en-klare opleidingen. De werkingsmiddelen komen voornamelijk vanuit de Vlaamse overheid.

Wisselwerken Vlaams Instituut Gezond LevenWaarom dit project?

Elk half uur even weg van je stoel, dat is echt gezond. Regelmatig eens rechtstaan versnelt niet alleen je vetverbranding, maar beschermt je lichaam ook tegen hart- en vaatziekten, diabetes en rugpijn.

“Wanneer medewerkers regelmatig de werkzaamheden onderbreken door even recht te staan en te bewegen ondervinden ze een positieve impact op hun fysieke gezondheid. Medewerkers hebben meer energie, kunnen zich beter concentreren en zijn productiever. Minder ziekteverzuim, een goede werksfeer en een positief imago zijn vervolgens de bonus voor de onderneming” aldus het Vlaams Instituut Gezond leven.

Als je weet dat de gemiddelde Vlaming maar liefst 4.7u per dag zittend doorbrengt, steeds inactiever wordt en bijgevolg teveel weegt, dan is het wisselwerken een kleine moeite met groot effect! Elke dag 2 uur afwisselend gaan rechtstaan staat voor een equivalent van 2.4 maal de Ronde van Vlaanderen rijden... met de fiets hè! Train maar even om hem een keer te rijden, of toch maar liever zittend en staand werk afwisselen?!

Wisselwerken met sta-zit bureauWisselwerken met ons zit-sta bureau

Het Vlaams Instituut Gezond Leven gaat een nieuwe term lanceren om het zittend werken te doorbreken. De term is ‘wisselwerken’ en houdt in dat er elk half uur even gestaan wordt. Dit past ontzettend goed binnen onze core business en daar zetten we maar al te graag onze schouders onder.

Wij bieden binnen dit project één van onze zit sta bureaus aan die 30 dagen gratis getest mogen worden. Het zit sta bureau wat wij aanbieden is de Ergodesk E2T. Overtuigd na het testen? Dan krijg je via de website een fikse korting bij de aankoop.

Wisselwerken zorgt ervoor dat je meer gaat bewegen en hier kan niemand iets op tegen hebben, toch?!

Contact

Benieuwd hoe het is om aan een zit sta bureau te werken? Test het eens uit in jouw werkomgeving. Dat kan gratis en vrijblijvend, een hele maand lang. Neem contact met ons op of kijk op de website van Vlaams Instituut Gezond Leven.

Test dit zit-sta bureau 1 maand uit!

Door Geert Vindevogel

'Aktie ondernemen is steeds de beste remedie!'

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren