LX Dual flatscreenarm aluminium

Art.nr. IMKT032.100015
De LX Dual Flatscreenarm is een monitorarm voor twee schermen, beide schermen zijn afzonderlijk instelbaar.
Lees meer..
329,-  excl. btw 398,09  incl. btw

Op voorraad
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Heine de Bruin ergonomisch adviseur

Direct gratis advies: 03 808 43 99 of 
laat u bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Bij ons ontvang je persoonlijk en deskundig advies op maat.
  • Wij leveren onze producten snel uit voorraad, vaak binnen 48 uur.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

Ergotron

De LX Dual Flatscreenarm is geschikt voor twee schermen. Het hoogte verstelbereik van de LX arm is zéér groot, de gasveer heeft een hoogtebereik van 25 cm en middels de verticale zuil kan de hoogte in totaal bijna 50 cm versteld worden. Ook het diepte verstelbereik is erg groot met meer dan 50 cm.

Meerdere bevestigingen

De flatscreenarm kan middels een klem, maar kan ook met een schroef door het blad bevestigd worden. Daarnaast is een muurbevestiging leverbaar (op aanvraag). De LX Dual arm is geschikt voor alle monitoren die aan de VESA standaard voldoen.

Voordeel meerdere beeldschermen

Uit onderzoek blijkt dat aanzienlijk sneller en foutlozer gewerkt wordt bij het gebruik van meerdere schermen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat medewerkers het werken met twee of meer beeldschermen veel comfortabeler en effectiever vinden. Het werken met meerdere beeldschermen is volgens hen bovendien eenvoudig te leren en fouten kunnen sneller en eenvoudiger worden hersteld.

De productiviteit wordt door gebruik van twee of meer beeldschermen aanzienlijk verhoogd. Bedrijven met medewerkers die veel computerwerk verrichten zouden er daarom goed aan doen de medewerkers met meer dan één beeldscherm te laten werken.

Optimaal gebruik beeldschermen

Wanneer je veel beeldschermwerk doet en met twee beeldschermen werkt is het van belang dat je rekening houdt met het dominante oog. Lees in de blog hoe je de LX Dual optimaal gebruikt.

Aanbevolen door professionals

  • Geschikt voor 2 schermen
  • Zeer gemakkelijk in te stellen
  • Zeer goed instelbereik hoogte en diepte

Specifications

Lichamelijke klachtenHoofdklachten, Nekklachten, Schouderklachten
Aantal monitorenTwee monitoren
Verstel frequentieRegelmatig (flexwerkplek)
BevestigingBureauklem
LaptopbeugelNee
VerstelbaarJa
Vesa maatVESA 75 / 100
Klembereik1 - 5 cm
KabelvoorzieningJa
Maximale belasting in kg2.4 - 9.1 kg
Maximaal diepte bereik18 - 68 cm
KleurZilver
KantelbaarJa
RoteerbaarJa
ZwenkbaarJa


Downloads

Productsheet≈1 MBPDFDownloaden

Vragen van klanten over Flatscreenarm en monitorsteun

Waarom een flatscreenarm of monitorsteun?

Om uw beeldscherm goed in te stellen, is het belangrijk dat je de hoogte, afstand en kijkhoek kunt instellen. Door gebruik te maken van een flatscreenarm of monitorsteun zet je je beeldscherm in een handomdraai in de juiste positie. Als je veel gebruik maakt van flexwerkplekken is een makkelijk instelbare flatscreenarm handig, zodat iedere medewerker de moeite zal nemen om het scherm op de juiste hoogte en afstand te plaatsen. 

Bekijk onze flatscreenarmen en monitorsteunen

Dual of Multiscreen?

De grote beeldschermen van 22’’ of meer, kunnen ook in tweeën gedeeld worden, waardoor een dualscreen oplossing gecreëerd wordt. Steeds meer computergebruikers werken met twee of meer applicaties tegelijk, waarbij informatie van de ene applicatie vergeleken moet worden met die van een andere of moet worden gekopieerd van de ene naar de andere.

In deze gevallen is het prettig en werkt het veel efficiënter om beide applicaties naast elkaar weer te geven. Wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat hiermee bij specifieke taken 33% minder fouten gemaakt worden en de productiviteit minimaal 11% hoger is (Colvin, 2004).  

Wat is de juiste hoogte van mijn beeldscherm?

Een monitor moet op de juiste hoogte en afstand worden geplaatst. De hoogte van het scherm wordt als volgt bepaald: de bovenrand van het scherm moet op of iets lager dan ooghoogte staan. Als je niet blind kunt typen, moet de monitor lager, zodat je minder nekbelasting hebt. Je kijkt immers continu én naar de monitor én weer naar het toetsenbord. De kijkafstand in onderstaande tabel is bij benadering. De formule om de exacte kijkafstand te bepalen is: de tekenhoogte (hoogte van de letter op het scherm in mm x 165 / Letterype Arial 10 is 4 mm hoog. Dus is de kijkafstand 66 cm) De kijkhoek is ook van belang voor de productiviteit van de medewerker. De ideale kijkhoek is tussen de 15 en 30°.  

juiste hoogte van een beeldscherm

Bekijk onze flatscreenarmen en monitorsteunen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren