Logitech MX Master muis

Art.nr. 102935
De Logitech MX Master is een zeer veelzijdige draadloze muis met tal van handige functionaliteiten.
Lees meer..

Aanbiedingsprijs 139,-  excl. btw 168,19  incl. btw


Op voorraad
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Heine de Bruin ergonomisch adviseur

Direct gratis advies: 03 808 43 99 of 
laat u bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

 • A-symmetrische muizen resulteren in minder spierspanning
 • Health2Work biedt voor a-symmetrische muizen 30 dagen gratis proefplaatsing
 • Bel Health2Work via 088 240 00 60 voor gratis persoonlijk advies

Omschrijving

Logitech

De Logitech MX Master is een draadloze muis met veel mogelijkheden. Het ontwerp en de functies van de muis zijn gericht op veeleisende gebruikers. Het a-symmetrische ontwerp zorgt voor een ergonomische hand- en armhouding om klachten te voorkomen.

Functionaliteiten

Naast het ergonomisch ontwerp is de Logitech MX Master voorzien van veel handige functies en de nieuwste techniek. De muis is op bijna elk mogelijk oppervlak te gebruiken door zijn Darkfield Laser Tracking techniek. Zelfs glas is geen probleem voor de MX Master. Net als iedere moderne muis is de gevoeligheid (dpi) van de muis ruim in te stellen.

Scrollwiel

Enkele vernieuwende functionaliteiten van de muis is een duimwiel die functioneert als extra- of horizontaal scrollwiel. Op het gebied van connectiviteit is de Logitech MX Master zeer flexibel. De muis wordt geleverd met een USB-ontvanger maar kan ook via bluetooth verbonden worden. Daarnaast kan de muis tot drie apparaten onthouden, zodat er met een druk op de knop gemakkelijk tussen apparaten geswitcht kan worden.

Accu

De ingebouwde accu zorgt ervoor dat de muis tot 40 dagen te gebruiken is op één lading. Is de accu leeg? Dan zorgt de snellaadfunctie van de Logitech voor zes uur gebruikersplezier in slechts vier minuten!

Aanbevolen door professionals

 • Werkt op bijna alle ondergronden
 • Veelzijdig
 • Snellader

Specifications

Lichamelijke klachten Bovenarmklachten, Coördinatieproblemen, Elleboogklachten, Nekklachten, Polsklachten, Vingerklachten
Links- of rechtshandig Rechtshandig
Type muis A-Symmetrische muis
Compatibiliteit Mac, Windows
Type aansluiting Draadloos
Type driver Plug and play
Voeding Accu
Oplaadbaar Ja
Maat Standaard
DPI 400 - 1600
DPI instelbaar Ja
Scrollfunctie Ja
Horizontaal scrollen Ja
Instelbare knoppen Ja (na installatie van software)

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over A-symmetrische muis

Wat is RSI - KANS?

Het nieuwe woord voor RSI, Repetitive Strain Injury, is KANS, Klachten Arm, Nek en Schouder. Dit is een verzamelnaam voor allerlei ziektebeelden en pijnklachten die op enige wijze gerelateerd zijn aan arbeid en de herhaalde bewegingen, krachtsinspanningen en belastende houdingen die daarbij optreden. Werkdruk en stress spelen een rol, omdat deze leiden tot verhoogde spierspanning. Zo is ook gebrek aan beweging een risicofactor, omdat dit leidt tot verminderde doorbloeding en verhoogde spierspanning in bijvoorbeeld de nek/schoudergordel.

Meer over RSI & CANS

Wat zijn de voordelen van een centrische muis?

Met een centrische muis is het mogelijk om de reikafstand naar de muis volledig te beperken. De muis ligt namelijk recht voor het lichaam. Een centrische muis zorgt ervoor dat binnen de comfortzone wordt gewerkt. Hierbij kan eenvoudig links- en rechtshandig muizen worden afgewisseld. De spierspanning in het nek-schouder gebied wordt aanzienlijk lager dan bij gebruik van een normale muis rechts naast het toetsenbord. 

Bekijk onze centrische muizen

Wat moet ik doen als mijn muiswijzer niet soepel meer beweegt ?

Wanneer de muiswijzer niet meer soepel loopt, controleer dan het volgende.

 • Controleer de snelheidsinstellingen van de muiswijzer.
 • Controleer of er zich geen stof etc. heeft opgehoopt in het optische oog van het LED licht onderop de muis, blaas voorzichtig in het oog om de belemmering te verwijderen.
 • Voor de bedraadde versie, controleer de kabelverbinding.

Waarom moet mijn muiswijzer snelheid ingesteld staan op 50% ?

De muiswijzer snelheid moet eigenlijk altijd op 50% staan om ongewenste spierspanningen tegen te gaan. Om de snelheid van de muiswijzer aan te passen in windows volg deze stappen.

 1. Klik op "Start" links onderin het scherm.
 2. Klik op Configuratiescherm.
 3. Op de volgende pagina klik op "Muis"
 4. In het tabblad bovenin, klik op "Opties voor de aanwijzer"
 5. Dan kun je de snelheid van de muiswijzer aanpassen door het schuifblokje naar het midden te schuifen.

Waarom een ergonomische muis?

Door langdurig gebruik van de muis kunnen er gezondheidsklachten aan nek en polsen van de gebruiker ontstaan. Door gebruik te maken van een muis, waarbij de hand in een neutralere positie wordt gehouden, kan dit enigszins worden voorkomen. Het beste is zo weinig mogelijk de muis te gebruiken en af en toe links- en rechtshandig muizen af te wisselen. Als uw hand op een standaard computermuis ligt, verhoogt dit de spierspanning in uw onderarm. Door uw arm in een neutrale positie te houden, wordt de spierspanning lager. Daarbij is het belangrijk om niet te grijpen en knijpen in de muis. Als u namelijk grijpt en knijpt, worden de diepliggende nekspieren aangespannen met als gevolg dat je een grotere kans op klachten hebt. Het beste is dus een muis die enigszins verticaal is of die men niet vast hoeft te pakken. 

Bekijk onze ergonomische muizen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren