Perfit asymmetrische muis links

Art.nr. ERKAPER290L
De Contour Metal Grey Perfit muis is een ergonomisch vormgegeven muis voor linkshandigen. Deze kan de hand naadloos opvullen. Daarnaast biedt deze muis de combinatie van ergonomie en comfort.
Vanaf 129,-  excl. btw 156,09  incl. btw

Op voorraad

* Verplichte velden

Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Direct gratis advies: 03 808 43 99 of 
laat u bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

 • Bij ons ontvang je persoonlijk en deskundig advies op maat.
 • Wij leveren onze producten snel uit voorraad, meestal binnen 48 uur.
 • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

Perfit

De Contour Metal Grey Perfit muis is gemaakt om de hand feilloos te ondersteunen met de juiste ergonomische insteek en comfort. Deze muis biedt niet alleen een ergonomische oplossing, tevens wordt er een comfortabele muis aangeboden. 

Ergonomisch ontwerp

Bestaande uit vijf knoppen, waaronder een middelste muisknop, kan de Contour Perfit muis iedere gebruiker optimaal bedienen. De verschillende muisknoppen zijn ergonomisch verantwoord verlengd. Dit biedt een oplossing voor de inspannende beweging van een gekromde vinger. Additioneel biedt de muis een ergonomische oplossing met betrekking tot de duim. De duim kan namelijk comfortabel rusten tussen de tuimerschakelaar en het scrollwiel met als gevolg een optimale muisfunctionaliteit. 

Matentabel

De afbeelding hieronder laat zien hoe uw handmaat wordt gemeten.Hand op meten

LengteMaatRechtshandigLinkshandig
21 cm of langerExtra largeX 
19 tot 21 cmLargeXX
17 tot 19 cmMediumXX
17 cm of korterSmallX 

De matentabel van de Perfit muis.

Aanbevolen door professionals

 • Verschillende uitvoeringen speciaal voor uw hand
 • Vijf knoppen
 • Verlengde knoppen om uw vingers makkelijker te kunnen laten rusten
 • De perfecte balans tussen Ergonomie & Comfort

Specifications

Lichamelijke klachtenBovenarmklachten, Coördinatieproblemen, Elleboogklachten, Nekklachten, Onderarmklachten, Polsklachten, Schouderklachten, Vingerklachten
Links- of rechtshandigLinkshandig
Type muisA-Symmetrische muis
CompatibiliteitMac, Windows
Type aansluitingBedraad
Type driverPlug and play
Precisie muisNee
DPI1200
DPI instelbaarNee
ScrollfunctieJa
Aantal knoppen5
KleurGrijs

Downloads

Productsheet≈1 MBPDFDownloaden

Vragen van klanten over Ergonomische muis

Wat zijn de voordelen van een verticale muis?

De positie van pols en onderarm staat bij het gebruik van een verticale muis in een natuurlijke ontspannen houding. De kans op RSI en KANS klachten wordt door het gebruik van een verticale muis aanzienlijk kleiner. Onnatuurlijke houdingen vormen een risicofactor voor het onstaan van klachten aan pols en onderarm (o.a. Karlqvist 1994, Jensen 1998, Hagberg 1994).

Voordelen verticale muizen

 • Ergonomisch goede houding van pols en onderarm
 • Verticale muizen werken zeer snel en nauwkeurig
 • Verticale muizen hebben een korte gewenningstijd
Bekijk onze verticale muizen

Wat is RSI - KANS?

Het nieuwe woord voor RSI, Repetitive Strain Injury, is KANS, Klachten Arm, Nek en Schouder. Dit is een verzamelnaam voor allerlei ziektebeelden en pijnklachten die op enige wijze gerelateerd zijn aan arbeid en de herhaalde bewegingen, krachtsinspanningen en belastende houdingen die daarbij optreden. Werkdruk en stress spelen een rol, omdat deze leiden tot verhoogde spierspanning. Zo is ook gebrek aan beweging een risicofactor, omdat dit leidt tot verminderde doorbloeding en verhoogde spierspanning in bijvoorbeeld de nek/schoudergordel.

Meer over RSI & CANS

Wat zijn de voordelen van een centrische muis?

Met een centrische muis is het mogelijk om de reikafstand naar de muis volledig te beperken. De muis ligt namelijk recht voor het lichaam. Een centrische muis zorgt ervoor dat binnen de comfortzone wordt gewerkt. Hierbij kan eenvoudig links- en rechtshandig muizen worden afgewisseld. De spierspanning in het nek-schouder gebied wordt aanzienlijk lager dan bij gebruik van een normale muis rechts naast het toetsenbord. 

Bekijk onze centrische muizen

Waarom een ergonomische muis?

Door langdurig gebruik van de muis kunnen er gezondheidsklachten aan nek en polsen van de gebruiker ontstaan. Door gebruik te maken van een muis, waarbij de hand in een neutralere positie wordt gehouden, kan dit enigszins worden voorkomen. Het beste is zo weinig mogelijk de muis te gebruiken en af en toe links- en rechtshandig muizen af te wisselen. Als uw hand op een standaard computermuis ligt, verhoogt dit de spierspanning in uw onderarm. Door uw arm in een neutrale positie te houden, wordt de spierspanning lager. Daarbij is het belangrijk om niet te grijpen en knijpen in de muis. Als u namelijk grijpt en knijpt, worden de diepliggende nekspieren aangespannen met als gevolg dat je een grotere kans op klachten hebt. Het beste is dus een muis die enigszins verticaal is of die men niet vast hoeft te pakken. 

Bekijk onze ergonomische muizen

Wat moet ik doen als mijn muiswijzer niet soepel meer beweegt ?

Wanneer de muiswijzer niet meer soepel loopt, controleer dan het volgende.

 • Controleer de snelheidsinstellingen van de muiswijzer.
 • Controleer of er zich geen stof etc. heeft opgehoopt in het optische oog van het LED licht onderop de muis, blaas voorzichtig in het oog om de belemmering te verwijderen.
 • Voor de bedraadde versie, controleer de kabelverbinding.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren