Exoskelet

3 Item(s)

per pagina

Grid  Overzicht 

Exoskelet

Een exoskelet is een draagbaar skelet dat je zelf kunt aansturen. Het skelet biedt ondersteuning door fysieke kracht te genereren die nodig is om taken uit te voeren en vermindert hiermee je lichamelijke belasting. 

Waarom een exoskelet?

In de industrie zien we veel lichamelijk zware werkzaamheden. Je werkt langdurig in belastende houdingen en belast hiermee je lichaam. Verschillende handmatige taken in de industriële productieprocessen en in magazijnen zijn moeilijk te automatiseren. Denk aan werkzaamheden, zoals die worden gebruikt in de automotive, voedselverwerkende industrie of in magazijnen. Je verricht bijvoorbeeld veel staande werkzaamheden of werkt in de meest ongunstige houdingen en /of verricht werkzaamheden waar veel getild moet worden.

Dergelijke werkzaamheden leiden tot risico op letsel, wat resulteert in een lage productiviteit, langdurige uitval en zelfs arbeidsongeschiktheid. Maar liefst 44 miljoen werknemers in de Europese Unie zijn getroffen door werkplek spier-en skeletaandoeningen (SSA), wat neerkomt op een totale jaarlijkse kosten van meer dan 240 miljard euro (TNO).

Gezond en veilig werken

Het gebruik van een exoskelet zorgt voor de juiste ondersteuning van je lichaam en is een werkhouding ondersteunend hulpmiddel dat de duurzame inzetbaarheid verbetert. Arbeidsomstandigheden voor fysiek belaste werknemers worden verbeterd en tiltaken worden vergemakkelijkt. Je verhoogt hiermee de productiviteit, flexibiliteit en de kwaliteit van de productie.

Demonstratie exoskelet

Benieuwd wat een exoskelet voor jouw organisatie betekenen? Wij komen graag bij je langs om het exoskelet te demonstreren en jouw te laten ervaren hoe bijzonder het exoskelet is.

Vraag een gratis demonstratie aan!

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren