Industriële zitoplossingen

In de zorg en industrie wordt de werkdruk steeds hoger. Daarom is het evenwicht in belasting en belastbaarheid erg belangrijk. Door het inzetten van productergonomie kan de belasting verlaagd worden en de productiviteit hoger.

Help mij bij het kiezen een zitoplossing!

Of kies zelf een ergonomische werkstoel die je gratis mag proberen

Een zitoplossing is heel persoonlijk! Bel 088 240 00 60 voor deskundig advies!

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen mag je bij ons 30 dagen gratis proberen.
  • Alle stoelen komen we persoonlijk leveren en instellen.
  • Levering binnen 48 uur mogelijk!
Gratis advies

Vragen van klanten over ergonomische stoelen

Waarom een houten werkstoel?

Afhankelijk van de omgeving kan men een juiste stoel selecteren. Als de werkruimte niet geheel schoon is, maar wel droog, is het mogelijk om te werken met houten werkstoelen. Deze stoelen zijn zeer robuust en kunnen tegen een stootje. Daarnaast zijn er veel verschillende uitvoeringen van de stoelen beschikbaar en eenvoudig te reinigen.

Bekijk onze werkstoelen

Wanneer heeft tillen gevolgen voor mijn gezondheid?

Tillen kan schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid. Als mensen zware voorwerpen moeten tillen van de vloer kost dit veel inspanning van de spieren aan de achterzijde van het lichaam. Als deze spieren regelmatig overbelast worden, kan dit leiden tot klachten. Door overbelasting kan spierpijn, maar ook uiteindelijk een hernia ontstaan. Te veel en foutief tillen, is een belangrijke oorzaak van rugklachten. Het is vaak een optelsom van belasting op belasting en dan kan het bij het verplaatsen van een lege doos 'in de rug schieten' zoals men soms hoort. Om de lichamelijke belasting zoveel mogelijk te voorkomen, kan Health2Work de werksituatie bekijken om eventuele knelpunten van fysieke belasting te verminderen. 

Bekijk onze tilhulpmiddelen

Wat betekent ESD?

ESD, statische electriciteit, ontstaat na wrijving tussen verschillende materialen. Raak je  bijvoorbeeld metaal aan of minder wenselijk ‘een ESD gevoelig component’ dan ondervind je bij de ontlading kleine schokjes. Hinderlijk voor jezelf, maar schadelijk voor bijvoorbeeld de elektronische component waarmee je werkt. Met als gevolg hoge reparatie- en/of vervangingskosten. Dit kan worden voorkomen door een ESD veilige werkplek te realiseren. Health2Work beschikt over een complete lijn goedgekeurde ESD veilige stoelen. Allemaal voorzien van een weerstand van 1 Mohm die zorgt voor een gecontroleerde ontlading. Hier geldt het motto:‘geen lading, is geen ontlading’. De ESD stoelen en voetenbanken voldoen aan de norm IEC 61340-5-1 en zijn getest door het ‘SP Technical Research Instituut’ uit Zweden.

Bekijk onze werkstoelen

Wat is een Cleanroom?

In een cleanroom is het van groot belang dat de ruimte stofvrij is en blijft. Health2Work beschikt over een complete lijn cleanroom stoelen, die getest zijn door het ‘Fraunhofer Instituut’ en voldoen aan de DIN EN ISO 14644-1, ISO klasse 4 (Class 10 volgens de US Federal Standard 209E). De stoelen zijn verkijgbaar in ESD kunstleer of polyurethaan, die geen stofdeeltjes verspreiden en/of aantrekken. Voor extra zekerheid zijn de kunstleren zittingen van de cleanroomstoelen voorzien van een Hepa filter, zodat bij het gaan zitten of verzitten de verplaatste lucht altijd gefilterd wordt en er geen stofdeeltjes in de ruimte belanden. Health2Work’s cleanroomstoelen zijn altijd ESD veilig en mogen gebruikt worden in ‘Sensitivity Level 1’ werkomgevingen (in overeenstemming met SEMI E78-1102). Kortom met een cleanroom stoel houd je je cleanroom (blijvend) stofvrij.

Bekijk onze werkstoelen

Wat zijn antivermoeidheidsmatten?

Antivermoeidheidsmatten zijn zodanig ontworpen dat ze het lichaam op een natuurlijke en nauwelijks waarneembare manier uit balans brengen. Om dit te corrigeren maken de been- en kuitspieren kleine bewegingen. Deze bewegingen stimuleren de bloedsomloop en voorkomen hierdoor de stagnatie van bloed in de aderen. Dat is de belangrijkste oorzaak van vermoeidheidsklachten. Voor medewerkers die veel staand werk verrichten, geldt dat circa 80% van het personeel klachten heeft aan voeten, benen of rug. De rugklachten komen het meest voor bij personeel dat meer dan 4 uur per dag staand moet werken. Er bestaat een verband tussen vermoeidheid in de benen en een algeheel vermoeidheidsgevoel.

Bekijk onze antivermoeidheidsmatten

Over een industriële zitoplossing

Hoge of middelhoge rugleuning? Een Ergonomische bureaustoel van Health2Work is ontworpen om uw bewegingen te volgen en om u exact de juiste steun te geven, zodat het lichaam minder wordt belast.

Wilt u zeker weten of de bureaustoel aan uw verwachtingen voldoet? Geen probleem, want u kunt al onze Ergonomische bureaustoelen 30 dagen gratis op proef in uw eigen werkomgeving testen. Iedere bureaustoel wordt op locatie individueel ingesteld. Op bijna al onze bureaustoelen zit 5 jaar garantie, vraag ook naar onze 10 jaar garantie.

Een industriële zitoplossing van Health2Work is ontworpen om lang te mee te kunnen. De stoelen en werkkrukken zijn robuust gebouwd. De meeste industriële zitoplossingen zijn eenvoudig te reinigen door de materiaalkeuze. Veel stoelen en krukken beschikken namelijk over een pur of houten zitting en rugleuning.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren