Global Sigma 480RS kruk

Art.nr. GSKT010.100001
Bij afwisselend staand en zittend werk is de Sigma 480RS een goede oplossing.
Lees meer..
Vanaf 169,-  excl. btw 204,49  incl. btw

Op voorraad

Sander Kuipers

Direct gratis advies: 03 808 43 99 of 
laat u bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

 • Bij ons krijg je vrijblijvend persoonlijk en deskundig advies op maat.
 • Wij leveren onze producten snel uit voorraad, vaak binnen 48 uur.
 • Werkkrukken mag je bij ons 30 dagen gratis proberen.

Omschrijving

Global

De Global Sigma 480RS werkkruk is ideaal voor afwisselend zittend en staand werken. De Sigma 480RS garagekruk is voorzien van een polyurethaanschuimen zitting en een voetenring. De voetenring dient als voetensteun en als bescherming voor de zwenkwielen. Twee van de vijf zwenkwielen zijn voorzien van een rem.

Voorkom lichamelijke klachten

De Sigma 480RS garagekruk kan helpen om lichamelijke klachten, bijvoorbeeld rugklachten, te voorkomen. De kruk is ook een goede oplossing bij reeds aanwezige lichamelijke klachten.

Gebruik

De werkkruk is ideaal te gebruiken door monteurs bij bijvoorbeeld werkzaamheden aan de meterkast. De polyurethaanschuimen zitting is eenvoudig schoon te maken. De kruk is goed te gebruiken op onvlakke ondergronden, met behulp van de remmen kan ongewenst wegrollen van de Sigma 480RS garagekruk worden voorkomen.

Aanbevolen door professionals

 • Makkelijk schoon te maken
 • Hoogteverstellingen
 • Stevig en ergonomisch

Specifications

Lichamelijke klachten(Lage) rugklachten
Type krukTaboeret
Vorm zittingRond
Type bekledingPur
InstelmogelijkhedenHoogte zitting
Minimale zithoogte54cm
Maximale zithoogte80cm
Breedte zitting36cm
BedieningsmogelijkheidHandbediening
VoetensteunVaste voetring
Type onderstelWielen
WielenMultiwielen

Downloads

Productsheet≈1 MBPDFDownloaden

Vragen van klanten over Werkkruk en Taboeret

Wat betekent ESD?

ESD, statische electriciteit, ontstaat na wrijving tussen verschillende materialen. Raak je  bijvoorbeeld metaal aan of minder wenselijk ‘een ESD gevoelig component’ dan ondervind je bij de ontlading kleine schokjes. Hinderlijk voor jezelf, maar schadelijk voor bijvoorbeeld de elektronische component waarmee je werkt. Met als gevolg hoge reparatie- en/of vervangingskosten. Dit kan worden voorkomen door een ESD veilige werkplek te realiseren. Health2Work beschikt over een complete lijn goedgekeurde ESD veilige stoelen. Allemaal voorzien van een weerstand van 1 Mohm die zorgt voor een gecontroleerde ontlading. Hier geldt het motto:‘geen lading, is geen ontlading’. De ESD stoelen en voetenbanken voldoen aan de norm IEC 61340-5-1 en zijn getest door het ‘SP Technical Research Instituut’ uit Zweden.

Bekijk onze werkstoelen

Wat zijn antivermoeidheidsmatten?

Antivermoeidheidsmatten zijn zodanig ontworpen dat ze het lichaam op een natuurlijke en nauwelijks waarneembare manier uit balans brengen. Om dit te corrigeren maken de been- en kuitspieren kleine bewegingen. Deze bewegingen stimuleren de bloedsomloop en voorkomen hierdoor de stagnatie van bloed in de aderen. Dat is de belangrijkste oorzaak van vermoeidheidsklachten. Voor medewerkers die veel staand werk verrichten, geldt dat circa 80% van het personeel klachten heeft aan voeten, benen of rug. De rugklachten komen het meest voor bij personeel dat meer dan 4 uur per dag staand moet werken. Er bestaat een verband tussen vermoeidheid in de benen en een algeheel vermoeidheidsgevoel.

Bekijk onze antivermoeidheidsmatten

Hoe kan ik ergonomisch correct de vloer stofzuigen?

Bij het stofzuigen van de vloer moeten de benen het werk doen en niet de armen. Daarnaast moet het bovenlichaam recht worden gehouden. Probeer om de stofzuigersslang met twee handen ter hoogte van de lies vast te houden.

Waarom een houten werkstoel?

Afhankelijk van de omgeving kan men een juiste stoel selecteren. Als de werkruimte niet geheel schoon is, maar wel droog, is het mogelijk om te werken met houten werkstoelen. Deze stoelen zijn zeer robuust en kunnen tegen een stootje. Daarnaast zijn er veel verschillende uitvoeringen van de stoelen beschikbaar en eenvoudig te reinigen.

Bekijk onze werkstoelen

Wat zijn de voordelen van ESD en Cleanroom stoelen?

 • Voorkomt schade aan elektronische apparatuur
 • Voorkomt hinderlijke schokken
 • Opgebouwd uit geleidende onderdelen
 • Voorzien van een weerstand van 1 Mohm
 • Te leveren in dralon, kunstleer en polyurethaan
 • Te voorzien van ESD veilige armleggers
 • Gemaakt volgens de laatste ergonomische inzichten
 • Meeste ESD producten zijn in Cleanroom versie leverbaar
Bekijk onze werkstoelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren