Global Sigma 480RS kruk

Art.nr. GSKT010.100001
Bij afwisselend staand en zittend werk is de Sigma 480RS een goede oplossing.
Lees meer..

Aanbiedingsprijs 169,-  excl. btw 204,49  incl. btw


Op voorraad

Sander Kuipers

Direct gratis advies: 03 808 43 99 of 
laat u bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Bij ons krijg je vrijblijvend persoonlijk en deskundig advies op maat.
  • Wij leveren onze producten snel uit voorraad, vaak binnen 48 uur.
  • Werkkrukken mag je bij ons 30 dagen gratis proberen.

Omschrijving

Global

De Global Sigma 480RS werkkruk is ideaal voor afwisselend zittend en staand werken. De Sigma 480RS garagekruk is voorzien van een polyurethaanschuimen zitting en een voetenring. De voetenring dient als voetensteun en als bescherming voor de zwenkwielen. Twee van de vijf zwenkwielen zijn voorzien van een rem.

Voorkom lichamelijke klachten

De Sigma 480RS garagekruk kan helpen om lichamelijke klachten, bijvoorbeeld rugklachten, te voorkomen. De kruk is ook een goede oplossing bij reeds aanwezige lichamelijke klachten.

Gebruik

De werkkruk is ideaal te gebruiken door monteurs bij bijvoorbeeld werkzaamheden aan de meterkast. De polyurethaanschuimen zitting is eenvoudig schoon te maken. De kruk is goed te gebruiken op onvlakke ondergronden, met behulp van de remmen kan ongewenst wegrollen van de Sigma 480RS garagekruk worden voorkomen.

Aanbevolen door professionals

  • Makkelijk schoon te maken
  • Hoogteverstellingen
  • Stevig en ergonomisch

Specifications

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten
Type kruk Taboeret
Vorm zitting Rond
Type bekleding Pur
Instelmogelijkheden Hoogte zitting
Minimale zithoogte 54cm
Maximale zithoogte 80cm
Breedte zitting 36cm
Bedieningsmogelijkheid Handbediening
Voetensteun Vaste voetring
Type onderstel Wielen
Wielen Multiwielen

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Werkkruk en Taboeret

Wanneer heeft tillen gevolgen voor mijn gezondheid?

Tillen kan schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid. Als mensen zware voorwerpen moeten tillen van de vloer kost dit veel inspanning van de spieren aan de achterzijde van het lichaam. Als deze spieren regelmatig overbelast worden, kan dit leiden tot klachten. Door overbelasting kan spierpijn, maar ook uiteindelijk een hernia ontstaan. Te veel en foutief tillen, is een belangrijke oorzaak van rugklachten. Het is vaak een optelsom van belasting op belasting en dan kan het bij het verplaatsen van een lege doos 'in de rug schieten' zoals men soms hoort. Om de lichamelijke belasting zoveel mogelijk te voorkomen, kan Health2Work de werksituatie bekijken om eventuele knelpunten van fysieke belasting te verminderen. 

Bekijk onze tilhulpmiddelen

Hoe kan ik ergonomisch een tafel schoonmaken?

Bij het schoonmaken van een horizontaal oppervlak moet de rug recht blijven. Dit kan door in de spreidstand te gaan staan en jezelf met een hand te ondersteunen. Met de andere hand maak je kleine wisbewegingen naar het lichaam toe. Bij het wisselen van werkrichting verander je de stand van de voeten. Probeer om zo nu en dan van werkhand te wisselen.

Wat betekent ESD?

ESD, statische electriciteit, ontstaat na wrijving tussen verschillende materialen. Raak je  bijvoorbeeld metaal aan of minder wenselijk ‘een ESD gevoelig component’ dan ondervind je bij de ontlading kleine schokjes. Hinderlijk voor jezelf, maar schadelijk voor bijvoorbeeld de elektronische component waarmee je werkt. Met als gevolg hoge reparatie- en/of vervangingskosten. Dit kan worden voorkomen door een ESD veilige werkplek te realiseren. Health2Work beschikt over een complete lijn goedgekeurde ESD veilige stoelen. Allemaal voorzien van een weerstand van 1 Mohm die zorgt voor een gecontroleerde ontlading. Hier geldt het motto:‘geen lading, is geen ontlading’. De ESD stoelen en voetenbanken voldoen aan de norm IEC 61340-5-1 en zijn getest door het ‘SP Technical Research Instituut’ uit Zweden.

Bekijk onze werkstoelen

Wat zijn antivermoeidheidsmatten?

Antivermoeidheidsmatten zijn zodanig ontworpen dat ze het lichaam op een natuurlijke en nauwelijks waarneembare manier uit balans brengen. Om dit te corrigeren maken de been- en kuitspieren kleine bewegingen. Deze bewegingen stimuleren de bloedsomloop en voorkomen hierdoor de stagnatie van bloed in de aderen. Dat is de belangrijkste oorzaak van vermoeidheidsklachten. Voor medewerkers die veel staand werk verrichten, geldt dat circa 80% van het personeel klachten heeft aan voeten, benen of rug. De rugklachten komen het meest voor bij personeel dat meer dan 4 uur per dag staand moet werken. Er bestaat een verband tussen vermoeidheid in de benen en een algeheel vermoeidheidsgevoel.

Bekijk onze antivermoeidheidsmatten

Hoe kan ik ergonomisch correct de vloer stofzuigen?

Bij het stofzuigen van de vloer moeten de benen het werk doen en niet de armen. Daarnaast moet het bovenlichaam recht worden gehouden. Probeer om de stofzuigersslang met twee handen ter hoogte van de lies vast te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren