Als je op je smartphone kijkt, wordt je wervelkolom voortdurend belast. Als je je nek in een hoek van 30 graden buigt, bijvoorbeeld bij het gebruik van je smartphone, neemt de druk op de wervelkolom toe.

Als je op je smartphone kijkt, wordt je wervelkolom voortdurend belast. Als je je nek in een hoek van 30 graden buigt, bijvoorbeeld bij het gebruik van je smartphone, neemt de druk op de wervelkolom toe. De druk is zo'n 18 kilo, dit kun je vergelijken met drie bowlingballen.
Bij een hoek van 60 graden ontstaat er een druk van 27 kilo op de wervelkolom, het gewicht van zo'n vier bowlingballen. In een neutrale positie zet je je wervelkolom onder druk met 4,5 tot 5,5 kilo.

Smartphone en laptopgebruik

Hoe gebruik jij je mobiel, heb je jezelf aangewend om deze constant op oogniveau aan te brengen? Of buig je je hoofd naar je mobiel?
En hoe doe je dit met het laptopgebruik? Heb je je laptop op de juiste hoogte of zit je voortdurend voorovergebogen?

Voorkom overbelasting op je wervelkolom

Wen je aan om je mobiel en je laptop op ooghoogte te brengen, zodat je onnodige belasting en druk op de wervelkolom voorkomt! Een laptophouder of een tabletriser zorgt ervoor dat je je laptophouder en tablet op de juiste ooghoogte staat of kunt instellen.

bron: telegraaf.nl

Door Hadi Smedema

'Voorop met vernieuwing'

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren