Ergoshape ergonomische bureaustoel

Art.nr. STKAESH01

De Ergoshape bureaustoel is een effectieve oplossing voor mensen met ernstige rug- of zitproblemen. De bureaustoel is eenvoudig aan te passen aan ieder individu met behulp van de te vervormen rug- en zitkussens.

Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Direct gratis advies: 03 808 43 99 of 
laat u bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

Ergoshape

Met de Ergoshape kussens kan in een handomdraai een maatwerkoplossing gecreëerd worden. De kussens zijn ingebouwd in een bureaustoel (RH Logic 400) en kunnen keer op keer opnieuw op maat worden aangepast. Dit maakt de Ergoshape een ideale bureaustoel voor mensen met rug- en zitproblemen.

Creëer in een handomdraai een maatwerkoplossing

De bureaustoel kussens worden opgepompt. Vervolgens kun je gaan zitten en vormt het kussen zich exact naar het lichaam. Het kussen volgt nauwgezet de contouren van het lichaam en sluit naadloos aan op iedere positie. Hierdoor ontstaat optimale ondersteuning en een goede drukverdeling. Als de juiste positie is bepaald, wordt het kussen vacuüm gepompt en behoudt het de gewenste vorm.

Als de gewenste houding naar verloop van tijd verandert, kan het kussen opnieuw worden gevormd. Er zijn rug- en zitkussens beschikbaar in diverse afmetingen. De kussens kunnen los geleverd worden of worden ingebouwd in een bureaustoel.

Manieren om gezond te zitten

Zit-gerelateerde problemen oplossen lukt alleen als je op de juiste manier de bureaustoel gebruikt. Natuurlijk krijg je van ons een uitgebreide zitinstructie bij de aanschaf van een bureaustoel. Ook bieden wij een cursus Gezond zitten, zo zit dat! aan om alles te weten te komen over ergonomisch zitten op bijvoorbeeld een Ergoshape.

Aanbevolen door professionals

  • Optimaal comfort
  • Veel instelmogelijkheden
  • Met armleggers

Specifications

Lichamelijke klachten(Lage) rugklachten, Hoofdklachten, Nekklachten, Schouderklachten
PostuurGemiddeld
Type werkplekFlexwerkplek, Vaste werkplek, Thuiswerkplek
ZithoekverstellingJa
RughoekverstellingJa
GewichtsinstellingNee
InstelmogelijkhedenArmleggers (hoogte en breedte), Zitdiepte, Hoogte rugleuning, Hoek rugleuning (onafhankelijk van zitting), Hoogte zitting, Kantelfunctie met gewichtsinstelling
BedieningsmogelijkheidElektrische bediening
Type mechaniekKantelmechaniek
Type bekledingStof
KleurZwart
Minimale zithoogte41 cm
Maximale zithoogte51 cm
Minimale zitdiepte47,5 cm
Maximale zitdiepte53,5 cm
SchuifzittingNee
Breedte zitting46,5 cm
RugleuningJa
Breedte rugleuning44,5 cm
ArmleggersJa
NeksteunNee
LumbaalsteunNee
Type onderstelGepolijst aluminium kruisvoet

Downloads

Productsheet≈1 MBPDFDownloaden

Vragen van klanten over Ergonomische bureaustoel

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een in-balance mechaniek?

Dit mechaniek wordt gekenmerkt door de combinatie van een kantelpunt in het midden van de zitting en een rughoek van 90 graden. Doel is om het zwaartepunt van het lichaam op het kantelpunt van de stoel te krijgen. Dit zorgt voor balans. Daar heb je een rughoek van 90 graden voor nodig. Deze balans is het beste uitganspunt om op een natuurlijke manier te kunnen bewegen zonder na te denken. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

De volgende producten zijn misschien ook interessant

Clean2Work Textielreiniger

Clean2Work Textielreini...

6,95  excl. btw 8,41  incl. btw
 
 
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren