RH Extend Large Ergonomische bureaustoel

Art.nr. STKAEXTL
De bureaustoel RH Extend Large heeft een hoge rug en is gemaakt voor mensen die de voorkeur geven aan eenvoudige instellingen, een elegant design en ergonomie.
Lees meer..

* Verplichte velden

Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

RH Stoelen

De RH Extend large is een ergonomische bureaustoel die voorzien is van het unieke bewegingspatroon van RH Form met drie bewegingspunten (knie, heup en lendenen) die zo geplaatst zijn dat ze overeenkomen met de gewrichten in het lichaam. Dat maakt beweeglijk en actief zitten mogelijk, met voldoende steun en minder belasting voor het lichaam. De stoel heeft een extra hoge rugleuning, in tegenstelling tot de RH Extend Medium.

Maximale steun

De RH Extend large beschikt over een gemakkelijk vast te pakken hendel, waarmee het eenvoudig is van zithouding te variëren. Met één simpele handbeweging kies je exact die stand die je wilt, het zogenaamde traploze vergrendelen. Je kunt er ook voor kiezen de stoel in de vrije stand te zetten. Welke stand je ook kiest, je houdt een rechte rug met maximale steun. Deze ergonomische bureaustoel kan uitgevoerd worden met een rughoekverstelling, hierdoor wordt de juiste ondersteuning vergroot.

De juiste afstelling

Heb je de ergonomische bureaustoel gekozen die bij je past? Dan komt de servicemedewerker van Health2Work de bureaustoel bij je brengen. Daarna wordt de stoel op de juiste wijze afgesteld. Soms komt het voor dat je bureau niet laag genoeg kan worden afgesteld. Hierdoor moet de bureaustoel hoger afgesteld worden en kan het voorkomen dat de voeten niet meer op de grond kunnen rusten. Zeer vervelend en absoluut geen ergonomische houding! Hiervoor kan een voetensteun de uitkomst zijn. Nog beter is een verstelbaar bureau. Dit vergroot de flexibiliteit op de werkvloer en zo kan het bureau juist afgesteld worden bij de RH Extend large ergonomische bureaustoel van de werknemer.

Aanbevolen door professionals

  • Eenvoudig in te stellen
  • Ondersteunt het lichaam op de meest optimale manier
  • Beweeglijk en actief zitten
  • Voldoende steun en minder belasting

Specifications

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten, Hoofdklachten, Nekklachten, Schouderklachten
Postuur Lang
Type werkplek Flexwerkplek, Thuiswerkplek
Zithoekverstelling Verstelbare zithoek
Gewichtsinstelling Ja
Instelmogelijkheden Zitdiepte, Hoogte rugleuning, Kantelfunctie met gewichtsinstelling
Bedieningsmogelijkheid Handbediening
Type mechaniek Simultaanmechaniek
Type bekleding Stof
Kleur Zwart
Minimale zithoogte 40 cm
Maximale zithoogte 51 cm
Minimale zitdiepte 47 cm
Maximale zitdiepte 53 cm
Schuifzitting Ja
Breedte zitting 46 cm
Rugleuning Ja
Breedte rugleuning 44 cm
Armleggers Ja
Minimale hoogte armleggers 23 cm
Maximale hoogte armleggers 31 cm
Neksteun Op aanvraag
Type onderstel Gepolijst aluminium kruisvoet
Wielen Voor harde vloer

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

RH Extend Informatie

2,17 MB PDF Downloaden

RH stoffenkaart

1,02 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Ergonomische bureaustoel

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een in-balance mechaniek?

Dit mechaniek wordt gekenmerkt door de combinatie van een kantelpunt in het midden van de zitting en een rughoek van 90 graden. Doel is om het zwaartepunt van het lichaam op het kantelpunt van de stoel te krijgen. Dit zorgt voor balans. Daar heb je een rughoek van 90 graden voor nodig. Deze balans is het beste uitganspunt om op een natuurlijke manier te kunnen bewegen zonder na te denken. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

De volgende producten zijn misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren