Maak transfers zo licht mogelijk

De fysieke (over) belasting zit vooral in het verplaatsen van patiënten. Een ergonomische werkomgeving draagt bij tot het reduceren van fysieke (over)belasting.

Bekijk alle producten Vraag om advies

Opzoek naar hulpmiddelen om transfers eenvoudiger te maken?

Direct gratis advies via 088 240 00 60 of laat je bellen door een deskundige

  • Transfer hulpmiddelen mag je bij ons 30 dagen gratis proberen
  • Waar nodig leveren wij hulpmiddelen persoonlijk én stellen ze in
  • Deskundige medewerkers geven persoonlijk advies
Welke oplossing is geschikt?

Vragen van klanten over transfers

Wat zijn de voordelen van een plafondlift?

Het manueel verplaatsten van patiënten heeft een belangrijk aandeel in lage rugpijn klachten bij verzorgend personeel. Een plafondlift ontlast de verzorgers bij het tillen en of verplaatsen van patiënten. Lage rugklachten maar ook diverse andere til gerelateerde klachten kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd door middel van een plafondlift. Dit komt doordat de rugspieren ontlast worden/ minder hard hoeven te werken. Een plafondlift is zowel veiliger voor de verzorger als patiënt. Een plafondlift verliest tot tegenstelling tot mensen geen kracht of grip tijdens het tillen/ verplaatsen van patiënten. Hierdoor is het voor de patiënt een stuk veiliger omdat er minder kans is om te vallen. Door ziekteverzuim bij personeel te voorkomen verdient een plafondlift zicht in 2 jaar tijd terug.

Bekijk onze tilhulpmiddelen

Wat is LRS (Lumbasacraal Radiculair Syndroom)?

Lumbasacraal Radiculair Syndroom is pijn die gevoeld wordt door compressie van de zenuwwortels. Medewerkers die herhaald zware lasten dragen en tillen kunnen LRS (het lumbasacraal radiculair syndroom) krijgen. Als blijkt dat jij of je collega's meer dan 2 uur aaneengesloten 5kg of meer dan 25 keer achterelkaar 5 kg moet(en) tillen of dragen, het zaak is om maatregelen te nemen. Kijk naar het inzetten van (betere) hulpmiddelen of naar de mogelijkheid om het til- of draagwerk af te wisselen met andere werkzaamheden.

Meer informatie over LRS?

Over transfers en transferhulpmiddelen

In de zorg is de fysieke belasting van verzorgend en verplegend personeel een groeiend probleem. Het resultaat hiervan is een steeds grotere groep medewerkers van ziekenhuizen, verpleeghuizen en verzorgingstehuizen die te maken krijgt met lichamelijke klachten. Vaak heeft deze uitval tot gevolg. De fysieke (over) belasting zit vooral in het verplaatsen van patiënten.

Een zorginstantie doet er goed aan transferprotocollen op te stellen waarin preventiebeleid ten aanzien van fysieke belasting zijn opgenomen. Met onze diepgaande kennis over ergonomie, het bewegingsapparaat en fysieke belasting kunnen we helpen bij het opstellen van een transferprotocol. Daarnaast hebben we een breed assortiment transferhulpmiddelen om het aantal klachten van het bewegingsapparaat bij zorgverleners terug te dringen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren