QuickMove voor zittend naar staand

Art.nr. H2LZIT082

Met de QuickMove help je mensen met verminderde kracht in het onderlichaam eenvoudig van zitten naar staan.

Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Gratis proefplaatsing!

 • Alle producten mag je
  30 dagen lang zelf proberen
 • Wij leveren onze producten snel uit voorraad, vaak binnen 48 uur.
 • Vrijblijvend persoonlijk en deskundig advies op maat.
Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie. Niet goed, geld terug!

Daarom Health2Work

 • Tot 5 jaar garantie. Beste kwaliteit!
 • Persoonlijk advies en service
 • Gratis 30 dagen proefplaatsingen
 • 100% tevredenheidgarantie

Omschrijving

Handicare

De QuickMove zit-sta transfer is gemaakt voor zit naar staan transfers. Het transferhulpmiddel is vooral geschikt voor mensen met verminderde kracht in het onderlichaam of met een verstoord evenwicht.

Natuurlijk bewegingspatroon

Het natuurlijke bewegingspatroon wordt met de QuickMove gestimuleerd.

Eenvoudig te gebruiken

Door het compacte ontwerp is de QuickMove handig in gebruik. Daarnaast is de QuickMove verstelbaar. De steun voor de knieën en onderbenen is instelbaar, net als de zitkussens en de breedte van de QuickMove. Het maximale gebruikersgewicht voor de QuickMove is 170 kg. 

Tips voor de zorgverlener

In de zorg is het vaak zwaar werken en wordt het lichaam belast. Daarom zijn hulpmiddelen erg belangrijk in de zorg. Deze hulpmiddelen kunnen er voor zorgen dat de zorgverlener minder belast wordt. Verder kun je verschillende tips lezen voor de zorgverlener in onze blog.

Idesta zorggroep

We hebben, als Health2Work, een groot hart voor de zorg. Een mooi voorbeeld daarvan is het helpen van de Idesta zorggroep. Het betreft een aanbieder van wonen met zorg en samen hebben we een inrichting op maat gemaakt. Lees alles over dit project in de beschreven case. Bel gerust voor meer informatie en advies over de Quickmove zit-sta transfer naar 088 240 00 60.

Aanbevolen door professionals

 • Compact ontwerp
 • Stimuleert natuurlijk bewegingspatroon
 • Verstelbaar

Specifications

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten, Bovenbeenklachten, Heupklachten
Toepassingsgebied Opstaan en gaan zitten

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Stoeltransfers

Kunnen matrassen bijdragen aan transfer- en tijdreductie?

Onze matrassen voorkomen of genezen effectief decubitus (doorligplekken). Dit wordt bereikt door te zorgen voor een optimale drukverdeling en het gebruik van diverse soorten hoogwaardig schuim opgesteld in verschillende lagen. De drukverdeling kan per zone van het matras variëren door de diepte, lengte en breedte van de profilering aan te passen. In en tussen de verschillende lagen schuim wordt gezorgd voor een optimale ventilatie. Door de modulaire opbouw van sommige matrassen is het mogelijk om onderdelen te vervangen, wat tijd en kosten bespaard.

Bekijk onze matrassen

Kunnen sta-opstoelen bijdragen in het minimaliseren van fysieke belasting?

Sta-opstoelen minimaliseren fysieke belasting van de verzorgende medewerkers en bevorderd de zelfredzaamheid van de bewoners. Door het unieke sta op systeem kan de gebruiker zelfstandig opstaan en weer gaan zitten. Til- en transferhandelingen worden tot het minimum gereduceerd. Bewoners worden minder afhankelijk van verzorging waardoor er meer tijd over blijft voor andere werkzaamheden, dus naast besparing van fysieke belasting bespaart uw organisatie kostbare tijd.

Bekijk onze sta-op-stoelen

Hoe kan ik de fysieke belasting bij het aanschuiven van eetkamerstoelen tot het minimum reduceren?

Het aanschuiven van eetkamerstoelen gaat veelal gepaard met grote fysieke belasting bij het verplegend en verzorgend personeel. De overheid streeft naar zoveel mogelijk onafhankelijkheid voor de patiënt. Daar waar de patiënt zelf handelingen kan verrichten, is het niet de bedoeling dat verpleegkundigen dit doen. Door de eetkamerstoel aanschuifmodel behoort dit tot het verleden. Onze eetkamerstoel aanschuifmodel maakt het zelfstandig aanschuiven gemakkelijk, indien er toch hulp van een verzorgende bij nodig is wordt de fysieke belasting tot het minimum gereduceerd.

Bekijk onze verplaatshulpmiddelen

Wat betekent Decubitus?

Decubitus zijn wonden die ontstaan bij mensen die langdurig in dezelfde houding liggen of zitten. Wonden ontstaan doordat kleine bloedvaatjes dichtgedrukt worden, waardoor het weefsel te weinig zuurstof en voedingstoffen krijgt. Daardoor sterft het weefsel af. Decubitus wordt ook wel druknecrose, doorligwonden, doorligplekken, drukwonden of bedzeer genoemd.

Bekijk onze oplossingen

Hoe is snoezelen ontstaan?

Snoezelen is ontstaan naar aanleiding van het gevoel van onmacht bij verzorgers ten gevolge van de beperkte communicatie die mogelijk is met dementerende mensen en mensen met een verstandelijke beperking. Deze gevoelens van onmacht namen af toen men ontdekte dat er verbetering mogelijk was. Door het gestructureerd prikkelen van zintuigen ontstaan er concrete aanknopingspunten voor het aanbieden van activiteiten en het leggen van contacten. Snoezelen bevordert de relatie met de verzorger en de omgeving zodat het gedrag positief beïnvloed wordt en een sfeer van veiligheid en geborgenheid ontstaat.

Meer over snoezelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren