QuickMove voor zittend naar staand

Art.nr. H2LZIT082

Met de QuickMove help je mensen met verminderde kracht in het onderlichaam eenvoudig van zitten naar staan.

Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Gratis proefplaatsing!

  • Alle producten mag je
    30 dagen lang zelf proberen
  • Wij leveren onze producten snel uit voorraad, vaak binnen 48 uur.
  • Vrijblijvend persoonlijk en deskundig advies op maat.
Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie. Niet goed, geld terug!

Daarom Health2Work

Omschrijving

Handicare

De QuickMove zit-sta transfer is gemaakt voor zit naar staan transfers. Het transferhulpmiddel is vooral geschikt voor mensen met verminderde kracht in het onderlichaam of met een verstoord evenwicht.

Natuurlijk bewegingspatroon

Het natuurlijke bewegingspatroon wordt met de QuickMove gestimuleerd.

Eenvoudig te gebruiken

Door het compacte ontwerp is de QuickMove handig in gebruik. Daarnaast is de QuickMove verstelbaar. De steun voor de knieën en onderbenen is instelbaar, net als de zitkussens en de breedte van de QuickMove. Het maximale gebruikersgewicht voor de QuickMove is 170 kg. 

Tips voor de zorgverlener

In de zorg is het vaak zwaar werken en wordt het lichaam belast. Daarom zijn hulpmiddelen erg belangrijk in de zorg. Deze hulpmiddelen kunnen er voor zorgen dat de zorgverlener minder belast wordt. Verder kun je verschillende tips lezen voor de zorgverlener in onze blog.

Idesta zorggroep

We hebben, als Health2Work, een groot hart voor de zorg. Een mooi voorbeeld daarvan is het helpen van de Idesta zorggroep. Het betreft een aanbieder van wonen met zorg en samen hebben we een inrichting op maat gemaakt. Lees alles over dit project in de beschreven case. Bel gerust voor meer informatie en advies over de Quickmove zit-sta transfer naar 088 240 00 60.

Aanbevolen door professionals

  • Compact ontwerp
  • Stimuleert natuurlijk bewegingspatroon
  • Verstelbaar

Specifications

Lichamelijke klachten(Lage) rugklachten, Bovenbeenklachten, Heupklachten
ToepassingsgebiedOpstaan en gaan zitten

Downloads

Productsheet≈1 MBPDFDownloaden

Vragen van klanten over Stoeltransfers

Kan een snoezel omgeving bijdragen om onrust en agressie te voorkomen?

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat snoezelen een positieve invloed heeft op stemming, agressief gedrag, opstandig gedrag en depressie bij mensen.

Bekijk onze snoezelruimte oplossingen

Welke voordelen biedt goed zitten voor cliënten en zorgverlener?

Uit onderzoek is gebleken dat zitten een grotere risicofactor heeft dan liggen bij het ontwikkelen van decubitus (doorligplekken). Bij het zitten drukt het gewicht van het lichaam alleen op het zitvlak, dit is een veel kleiner oppervlak dan bij liggen. Het is daarom belangrijk om goed, comfortabel en ergonomisch te zitten om decubitus mogelijk te voorkomen en tevens het welbevinden en de mobiliteit van cliënten te kunnen verbeteren.

Lees meer over dit onderzoek

Kan slechte akoestiek een bron van stress zijn?

Internationaal onderzoek heeft aangetoond dat hoge geluidsniveaus oorzaak zijn van stress en onrust onder zorgverleners en patienten – clienten.

Bekijk onze akoestische oplossingen

Wat zijn de voordelen van een plafondlift?

Het manueel verplaatsten van patiënten heeft een belangrijk aandeel in lage rugpijn klachten bij verzorgend personeel. Een plafondlift ontlast de verzorgers bij het tillen en of verplaatsen van patiënten. Lage rugklachten maar ook diverse andere til gerelateerde klachten kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd door middel van een plafondlift. Dit komt doordat de rugspieren ontlast worden/ minder hard hoeven te werken. Een plafondlift is zowel veiliger voor de verzorger als patiënt. Een plafondlift verliest tot tegenstelling tot mensen geen kracht of grip tijdens het tillen/ verplaatsen van patiënten. Hierdoor is het voor de patiënt een stuk veiliger omdat er minder kans is om te vallen. Door ziekteverzuim bij personeel te voorkomen verdient een plafondlift zicht in 2 jaar tijd terug.

Bekijk onze tilhulpmiddelen

Hoe kan ik het beste mijn cliënt/patiënt bij een valincident weer staand of zittend krijgen?

Binnen verpleeg- en verzorgingshuizen lopen jaarlijks zo'n 7.700 bewoners van 65 jaar en ouder letsel op ten gevolge van valincidenten. Om bewoners vanaf de grond weer staand of zittend te krijgen kost een grote hoeveelheid fysieke kracht. Met behulp van een Standup van Handicare of een til- of planfondlift is de fysieke belasting bij het optillen van bewoners te beperken.

 

Bekijk onze tilhulpmiddelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren