Cloo Verstelbare Toiletverhoger

Art.nr. ERLZCL002
De toiletverhoger maakt opstaan een stuk gemakkelijker voor de gebruiker, de zorgverlener kan zo met minder fysieke belasting de gebruiker helpen.
Informatie aanvragen

Direct gratis advies: 03 808 43 99 of 
laat u bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

Omschrijving

Etac

De Cloo verstelbare toiletverhoger kan versteld worden in meerdere standen: 6 en 10 cm. De toiletverhoger maakt opstaan een stuk gemakkelijker voor de gebruiker, de zorgverlener kan zo met minder fysieke belasting de gebruiker helpen.

Opklapbare armsteunen

De toiletverhoger heeft opklapbare armsteunen. Hierdoor kunnen zijwaartse transfers eenvoudiger worden uitgevoerd. De toiletverhoger is eenvoudig te monteren zonder gereedschap. De toiletverhoger heeft een breedte van 60 cm.

Tot 130 kg

De armsteunen hebben een hoogte van 21 cm terwijl de breedte tussen de armsteunen 49 cm bedraagt. Het ontwerp van de Cloo verstelbare toiletverhoger kan personen tot maximaal 130 kg ondersteunen.

Aanbevolen door professionals

  • Eenvoudig te reinigen, doordat de toiletverhoger opgeklapt kan worden
  • Eenvoudig te demonteren
  • De toiletverhoger kan gemonteerd worden in een hoek
  • De armsteunen zijn opklapbaar, tevens kunnen ze ook gefixeerd worden
  • Hoogte is in te stellen door middel van vulstukken

Specifications

ToepassingsgebiedOpstaan en gaan zitten

Downloads

Productsheet≈1 MBPDFDownloaden

Cloo toiletverhoger onderdelen

292,25 KBPDFDownloaden

Cloo toiletverhoger handleiding

1,67 MBPDFDownloaden

Vragen van klanten over Werken op hoogte

Wat is een virtueel draaipunt in bed?

Een virtueel draaipunt op de rugverstelling zorgt voor meer comfort bij het veranderen van de zitpositie en geeft lagere schuif- en wrijfkrachten. Bij het omhoog brengen van het ruggedeelte zorgt het virtuele draaipunt ervoor dat het ruggedeelte tegelijkertijd licht naar achteren verplaatst. Hierdoor wordt de cliënt niet naar voren geschoven of geduwd maar verloopt de rugverstelling soepel en zijn de schuif- en wrijfkrachten laag.

Meer over het virtuele draaipunt in bed

Kan een kantelbare douchestoel leiden tot arbeidsproductiviteit?

De tijdswinst die te behalen is met een kantelbare douchestoel in vergelijking met een gewone douchestoel is 14 minuten (Mobiliteitsklasse C) of 6,5 minuten (Mobiliteitsklasse D) per douchebeurt.

Bekijk onze kantelbare douchestoelen

Hoe kan ik valincidenten voorkomen?

Binnen verpleeg- en verzorgingshuizen lopen jaarlijks zo’n 7.700 bewoners van 65 jaar en ouder letsel op ten gevolge van valincidenten. Om valincidenten te reduceren/ voorkomen hebben wij een omgevingscan ontwikkeld. Ben je benieuwd naar onze oplossingen en advies, vraag dan onze omgevingsscan aan.

Vraag een omgevingsscan aan!

Kan een snoezel omgeving bijdragen om onrust en agressie te voorkomen?

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat snoezelen een positieve invloed heeft op stemming, agressief gedrag, opstandig gedrag en depressie bij mensen.

Bekijk onze snoezelruimte oplossingen

Welke voordelen biedt goed zitten voor cliƫnten en zorgverlener?

Uit onderzoek is gebleken dat zitten een grotere risicofactor heeft dan liggen bij het ontwikkelen van decubitus (doorligplekken). Bij het zitten drukt het gewicht van het lichaam alleen op het zitvlak, dit is een veel kleiner oppervlak dan bij liggen. Het is daarom belangrijk om goed, comfortabel en ergonomisch te zitten om decubitus mogelijk te voorkomen en tevens het welbevinden en de mobiliteit van cliënten te kunnen verbeteren.

Lees meer over dit onderzoek

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren