Ergonomische zitoplossingen

Klein, dun, groot of zwaar? Wij hebben voor iedereen een passende zitoplossing. Je mag gratis 30 dagen proefzitten.

Bekijk alle producten Vraag om advies

Opzoek naar een zitoplossing voor de zorgomgeving?

Direct gratis advies via 088 240 00 60 of laat je bellen door een deskundige

  • Zitoplossingen mag je bij ons 30 dagen gratis proberen
  • Wij leveren alle zitoplossingen persoonlijk én stellen ze bij u in
  • Deskundige medewerkers geven persoonlijk advies
Welke oplossing is geschikt?

Vragen van klanten over zitoplossingen

Wat is een balance mechaniek?

Zadelkrukken kunnen worden uitgerust met een ‘Balance’ mechaniek, dat mee beweegt in de richting van het zwaartepunt van het bovenlichaam wanneer de gebruiker zijn houding aanpast. Dit werkt spierversterkend, waardoor de conditie van de rug verbetert.  

Bekijk onze zit-stahulpen

Waarom een vloermat?

Vloermatten beschermen vloer of vloerbedekking tegen schade door bureaustoelwielen. Daarbij dragen vloermatten op ergonomisch correcte wijze bij aan het voorkomen van onnodige inspanningen van de rug door de rolweerstand te verlagen. 

Bekijk onze vloermatten

Wat is een lordose?

Een lordose is de natuurlijke kromming van de wervelkolom in voorachterwaartse richting. Bij een lordose is de bolle kant van de wervelkolom naar voren gericht. Lordoses vinden we in de cervicale en de lumbale wervelkolom. Bij een sterke lordose in het lendegebied spreken we van een ‘holle rug’.

Kyfose, lordose en scoliose

Neem contact op voor meer informatie

Kan ik subsidie krijgen voor maatwerk voorzieningen?

Misschien kan je je werk wel aan, maar heb je extra voorzieningen nodig om optimaal te functioneren. In sommige situaties kan een (gedeeltelijke) vergoeding worden ontvangen voor voorzieningen en hulpmiddelen als is vastgesteld dat er sprake is van een structurele functionele beperking. Dat is de term voor een arbeidshandicap, waardoor het moeilijk is te werken of een baan te vinden. De regels waaraan men moet voldoen om in aanmerking te komen worden steeds strenger en zijn aan verandering onderhevig. Wij kunnen dus niet vooraf zeggen of voorzieningen zullen worden vergoed door een instantie (bijvoorbeeld UWV). We kunnen je wel helpen met de aanvraag.

Neem contact op voor meer informatie

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Over ergonomische zitoplossingen

De juiste zitvoorziening kan het welbevinden van medewerkers en patiënten/bewoners bevorderen, mobiliteit vergroten en decubitus reduceren. Maar welke zitoplossing en welke aanpassing kan ik de juiste ondersteuning bieden waar het nodig is? Al onze zitoplossingen zijn geselecteerd op zitcomfort en functionaliteit voor zowel cliënt als zorgverlener. Ergonomie is hierin altijd ons uitgangspunt. Naast ons deskundig advies kun je een zitoplossing gratis op proef in je eigen omgeving uitproberen! Vraag naar de mogelijkheden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren