BMA Axia 2.1 ergonomische bureaustoel

Art.nr. STKAAXI2.1
De BMA Axia 2.1 bureaustoel met tijdloos design is vooral geschikt voor kleinere personen, omdat de rugleuning lager is.
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

BMA Ergonomics

De ergonomische bureaustoel BMA Axia 2.1 heeft een tijdloos design en is vooral geschikt voor kleinere personen, omdat de rugleuning lager is dan bij de BMA Axia 2.2. De lage rug biedt de gebruiker de juiste ondersteuning. Mede dankzij de gebruiksvriendelijke instelbaarheid is de stoel inzetbaar voor iedere kleinere gebruiker.

Modulair opgebouwd

De bureaustoel is modulair opgebouwd en daarom gemakkelijk aan te passen naar persoonlijke voorkeur. Een actieve zit is zeer belangrijk op de werkvloer, dit zorgt namelijk voor een goede bloedsomloop en daardoor wordt je productiever en langer geconcentreerd. Deze actieve zit wordt bereikt door het gewicht instelbaar kantelmechaniek.

Smart technologie

Deze bureaustoel is uitvoerbaar met de BMA Smart technologie. Dit is een systeem waarbij de gebruiker geattendeerd wordt op het juist zitten op de bureaustoel. Bij verkeerd gebruik word je daarop gewezen door middel van een trilsignaal. Door op het label te kijken, kun je exact zien hoe je de zithouding kunt verbeteren. 

Axia Smart Active

Alle Axia 2.0 stoelen zijn uit te rusten met het Axia Smart Active systeem. Dit systeem wijst de gebruiker niet alleen op verkeerd gebruik van de bureaustoel, maar geeft ook direct feedback wanneer je als gebruiker te lang zit. Het Axia Smart Active systeem stimuleert je om jezelf een actieve werkstijl aan te leren. De Axia Smart Active App geeft daarnaast advies op maat om het beste uit je werkdag te halen.

LET OP: De Axia 2.0 bureaustoelen zijn helemaal naar eigen voorkeur te bestellen. De specificaties hieronder zijn van de standaard modellen en zijn dus altijd aan te passen, zo ook de BMA Axia 2.1.

Aanbevolen door professionals

  • Actieve zitoplossing
  • Zeer goed instelbaar
  • Optimale ondersteuning
  • Geschikt voor kleine mensen

Specificaties

Lichamelijke klachten(Lage) rugklachten, Nekklachten, Schouderklachten
PostuurKlein
Type werkplekFlexwerkplek, Vaste werkplek
ZithoekverstellingJa
RughoekverstellingJa
GewichtsinstellingJa
InstelmogelijkhedenZitdiepte, Hoogte rugleuning, Hoek rugleuning (onafhankelijk van zitting), Hoogte zitting
BedieningsmogelijkheidHandbediening
Type bekledingStof
KleurStandaard zwart, maar dit product is in verschillende kleuren leverbaar. Zie downloads voor de stoffenkaart.
Minimale zithoogte40 cm
Maximale zithoogte55 cm
Minimale zitdiepte38 cm
Maximale zitdiepte48 vm
SchuifzittingJa
Breedte zitting48 cm
RugleuningMiddelhoge rugleuning
Breedte rugleuning46 cm
ArmleggersJa
Minimale hoogte armleggers20 cm
Maximale hoogte armleggers31 cm
Minimale breedte tussen armleggers36 cm
Maximale breedte tussen armleggers53 cm
NeksteunOp aanvraag
Maximale belasting in kg150 kg
Type onderstelZwart kunststof kruisvoet
WielenVoor harde vloer

Downloads

Productsheet≈1 MBPDFDownloaden

BMA stoffenkaart

2,1 MBPDFDownloaden

Axia 2.0 Zitinstructiekaart

1,18 MBPDFDownloaden

Vragen van klanten over Ergonomische bureaustoel

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een in-balance mechaniek?

Dit mechaniek wordt gekenmerkt door de combinatie van een kantelpunt in het midden van de zitting en een rughoek van 90 graden. Doel is om het zwaartepunt van het lichaam op het kantelpunt van de stoel te krijgen. Dit zorgt voor balans. Daar heb je een rughoek van 90 graden voor nodig. Deze balans is het beste uitganspunt om op een natuurlijke manier te kunnen bewegen zonder na te denken. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen