Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Werkplekanalyse Individueel - curatief (kantoor)

Heb je last van fysieke klachten die waarschijnlijk worden veroorzaakt door je werkhouding? Geen zorgen, onze ergonomisch adviseurs staan klaar om je te helpen bij het vinden van een oplossing. Samen met jou bekijken ze jouw werkplek met als doel om deze zo in te richten dat jouw klachten verdwijnen

Wat houdt de curatieve werkplekanalyse in?

De curatieve analyse is gericht op het vinden van de oorzaak van jouw fysieke klachten en het vinden van de juiste aanpassingen aan jouw werkplek om deze klachten op te lossen. Deze analyse is dus perfect geschikt voor mensen die werkgerelateerde fysieke klachten ervaren en op zoek zijn naar een oplossing.


Hoe gaan we te werk?

Onze ergonomisch adviseurs gebruiken een checklist uit het ergonomiepaspoort om jouw werkplek en de manier waarop je deze gebruikt te onderzoeken. We kijken bijvoorbeeld naar jouw zithouding, grijptechniek, en spierspanning in de onderarmen, nek- en schoudergebied. Vervolgens worden de zithouding en werkplekinstellingen goed ingesteld, en krijg je tips over werktechnieken. Een belangrijk onderdeel van de analyse is het creëren van bewustwording over jouw werkdruk, taken, en de organisatie van het werk.

Ergonomiepaspoort

Alle resultaten van de werkplekanalyse worden genoteerd in het ergonomiepaspoort. Dit is een handig naslagwerk waarin je persoonlijke tips, aanbevelingen, en jouw individuele werkplekinstellingen kunt terugvinden. Zo kun je altijd controleren of de instellingen van je bureaustoel en tafel nog goed zijn.

Voordelen van de werkplekanalyse

  • Curatief en oplossingsgericht
  • Praktische aanbevelingen
  • Persoonlijk advies