Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Werkplekanalyse Individueel - curatief (kantoor)

Heb je fysieke klachten die waarschijnlijk veroorzaakt worden door je werkhouding? Onze ergonomisch adviseurs kunnen je helpen bij het vinden van een oplossing. Samen met jou bekijken ze je werkplek met als doel je werkplek zó in te richten dat jouw klachten verdwijnen.

Curatieve werkplekanalyse

De curatieve analyse is erop gericht om de oorzaak van bepaalde fysieke klachten te vinden en ervoor te zorgen dat deze klachten met de juiste aanpassingen van de werkplek opgelost worden. Deze analyse is dus zeer geschikt voor mensen die werk gerelateerde, fysieke klachten hebben en hiervoor een oplossing zoeken.

Werkwijze

Aan de hand van de checklist uit het ergonomiepaspoort worden jouw werkplek én de manier waarop je gebruik maakt van je werkplek onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de zithouding, grijpen, knijpen en de spierspanning in de onderarm en het nek- en schoudergebied. De zithouding en werkplekinstellingen worden vervolgens goed ingesteld. De ergonomisch adviseur geeft je hierbij tips over werktechnieken. Een belangrijk onderdeel van de werkplekanalyse is dat er bewustwording gecreëerd wordt over je werkdruk, werktaken en de werkorganisatie.

EMG-meting

De individuele werkplekanalyse kan uitgebreid worden met een EMG-meting. EMG staat voor elektromyografie. Elektromyografie is een onderzoeksmethode waarbij de activiteit van bepaalde spieren gemeten wordt. Met behulp van EMG-apparatuur bepaald onze ergonomisch adviseur welke houding de minste spierspanning met zich mee brengt. Tijdens de werkplekanalyse met EMG-meting wordt de spierspanning in de onderarmen en het nek- en schoudergebied gemeten. De resultaten van de EMG-meting geven duidelijk weer hoe het lichaam reageert in verschillende werkhoudingen. Ook geven de resultaten inzicht in het proces dat kan leiden tot RSI of KANS.

Ergonomiepaspoort

De resultaten van de werkplekanalyse worden in het ergonomiepaspoort genoteerd. Dit paspoort is een handig naslagwerk waarin je bijvoorbeeld persoonlijke tips en aanbevelingen kunt terugvinden. Ook staan jouw individuele werkplekinstellingen in het ergonomiepaspoort genoteerd. Mocht je na verloop van tijd willen controleren of de instellingen van je bureaustoel en tafel nog goed zijn, dan kun je de juiste instellingen dus in je paspoort vinden.

Voordelen van de werkplekanalyse

  • Curatief en oplossingsgericht
  • Praktische aanbevelingen
  • Persoonlijk advies