Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie. Meer weten? | Verbergen

Workshops

Vanuit de Health2Work kennisbank worden trainingen, workshops en voorlichtingen aangeboden op het gebied van gezond en efficiënt werken. Health2Work werkt hierin samen met verschillende externe deskundigen. Health2Work is specialist in productergonomie. Echter zijn wij er ons van bewust dat productergonomie slechts een schakel is binnen het hele proces. Om het totale proces te optimaliseren, is kennis nodig vanuit diverse invalshoeken. Deze kennis bieden wij via de Health2Work kennisbank.

Meer bewegen op het werk

Meer bewegen op het werk

Lang zitten is risicovol dus meer bewegen tijdens een werkdag is absolute noodzaak. Tijdens deze workshop leer je meer over dynamisch werken en ontdek je hoe je als professional deze manier van werken kunt stimuleren.

Accreditatie: 4,5 accreditatiepunten

Bekijk workshop
12 nov. 2020
Productergonomie en EMG

Productergonomie en EMG

Hoe pas je productergonomie effectief toe binnen jouw organisatie? En hoe kunnen medewerkers daardoor gezonder en efficiënter werken? In deze workshop komen alle aspecten van productergonomie aan bod. Je krijgt informatie over onder andere de toepassing muizen, toetsenborden en laptopstandaards.

Accreditatie: 2 PE-punten

Bekijk workshop
09 mrt. 2021
Verdieping ergonomie voor ergotherapeuten

Verdieping ergonomie voor ergotherapeuten

Hoe kun je medewerkers overtuigen van het belang van een goede werkhouding en verstandig gebruik van hulpmiddelen? Hiervoor krijg je tijdens deze workshop handvatten. Daarnaast onderzoeken we de rol en bijdrage van ergonomie in ingewikkelde casussen.

Accreditatie: 7 accreditatiepunten

Bekijk workshop
05 nov. 2020
11 feb. 2021
13 apr. 2021
Adviseren bij tillen en transfers

Adviseren bij tillen en transfers

In de workshop Tillen en transfers staat de praktische toepassing hiervan centraal. De training is geschikt voor paramedici zoals ergotherapeuten, fysiotherapeuten, Mensendieck en Cesar therapeuten, maar ook voor professionals op het gebied van arbeid, zoals arbeidsdeskundigen.

Bekijk workshop
17 nov. 2020
Gezond zitten, zo zit dat!

Gezond zitten, zo zit dat!

Als arbomedewerker krijg je te maken met vragen over gezond zitten vanuit de organisatie. Tijdens deze workshop willen we je handvatten geven om hierop een goed antwoord te geven.

Bekijk workshop
Plan
Transfers en positioneren van obese cliënten

Transfers en positioneren van obese cliënten

Tijdens de workshop Transfers en positioneren van obese cliënten doe je theoretische en praktische kennis op over obesitas. Je leert de belangrijkste kenmerken van het natuurlijke bewegingspatroon van obesitas cliënten en je oefent met een risicobeoordeling van de omgeving van de cliënt.

Bekijk workshop
Plan
Steunkousen aantrekken met minder fysieke belasting

Steunkousen aantrekken met minder fysieke belasting

Hoe voorkom je fysieke overbelasting bij zorgverleners en hoe vergroot je de zelfredzaamheid van zorgvragers? Tijdens de workshop steunkousen komen alle facetten aanbod.

Bekijk workshop
Plan
Spraakherkenning en digitaal dicteren

Spraakherkenning en digitaal dicteren

Spraakherkenning helpt om efficiënter te werken met de computer. Voor wie is spraakherkenning geschikt? Hoe veel sneller werkt spraakherkenning dan een normaal toetsenbord en muis? Welke vormen van spraakherkenning en digitaal dicteren zijn er? Dat leer je tijdens deze workshop.

Bekijk workshop
Plan
Erkende opleidingsinstelling

Health2Work is een samenwerkingsverband aangegaan met Alimento. Alimento is een beroepsvereniging van de Belgische voedingsindustrie.


Voorbeelden van bedrijven zijn:

  • Horecabedrijven;
  • Koekjesfabrieken;
  • Brouwerijen en frisdrankproducenten;
  • De zuivelsector;
  • De vleesverwerkende nijverheid.

De leden van Alimento krijgen hun opleiding of een deel ervan terugbetaald bij erkende en gekende opleidingen van hun. Health2Work is een erkende opleidingsinstelling voor een opleiding in het kader van ergonomie.


Incompany workshops

Naast workshops waar iedereen zich voor in kan schrijven organiseren wij ook incompany workshops. Dit zijn geheel verzorgde workshops bij jou op locatie. Een training op elk gewenst moment, op de wijze die voor jou en je collega’s het beste past.

Welke workshop past bij jou?

Bel of app 03 808 43 99 voor persoonlijk advies of vul het adviesformulier in.

Advies aanvragen