Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie. Meer weten? | Verbergen

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Over Health2Work

Wie is Health2Work?

Health2Work is één van de grootste spelers op het gebied van ergonomie in België en Nederland met als doel het adviseren over en verzorgen van gezonde en efficiënte werkomgevingen. Bij Health2Work gaat het altijd over gezond en efficiënt werken en volop energie hebben om in je werkomgeving optimaal te presteren. Daardoor krijg je zin in de volgende werkdag, waarbij Health2Work jou voorziet van de juiste materialen en de juiste sfeer. Een oplossing voor iedereen, in elke werkomgeving en in elke levensfase.

Ons DNA

Het DNA van Health2Work kenmerkt zich door duidelijkheid en no-nonsense. Een man een man, een woord een woord, waarbij diepgaande kennis van ergonomie de basis is van onze platte organisatie. Bij Health2Work werken klantgerichte bevlogen medewerkers, die innovatief en snel handelen.


Business units

Health2Work bestaat uit vijf business units, waarbij ergonomie de basis is bij iedere business unit.

  • Kantoor
  • Zorg
  • Onderwijs
  • Industrie
  • Ergonomie en slimme totaalinrichting

Waarom Health2Work?

Health2Work is een van de grootste leveranciers op het gebied van productergonomie in België en Nederland. Onze ergonomische adviseurs komen vanuit een van de vier vestigingen graag langs voor deskundig advies. Health2Work heeft kennis van zaken en biedt de beste oplossing voor de lange termijn. De belangrijkste uitgangspunten zijn ergonomie en efficiency. Naast de individuele oplossingen, verzorgen wij ook het volledig verantwoord en ergonomisch inrichten van kantooromgevingen.

De historie van Health2Work

Het concept van Health2Work is in 2006 ontwikkeld in het Friese dorpje Burum in Nederland. Algemeen directeur Douwe Jan Boersma reisde als exportmanager van een fabrikant in ergonomische stoelen en accessoires door heel Europa. Tijdens die periode leerde hij ook zijn huidige compagnon en Commercieel directeur Floris Lindeman kennen, die een exportplan schreef voor deze fabrikant. In Scandinavië zag Douwe Jan dat de preventieve rol in de ergonomie een belangrijke rol speelde voor de productiviteit en gezondheid. Hij wist toen dat hij daar verder mee wilde.

Gezonde en efficiënte werkplek

In 2006 is Health2Work opgericht. Douwe Jan zei hiervoor z’n baan op. Hij had vertrouwen in het concept dat hij had opgepikt in Scandinavië: het zorgen voor een gezonde en efficiënte werkplek. Een bedrijf dat in een dergelijke behoefte kon voorzien, was er in Nederland niet. De vestigingsplaats werd het Friese Burum, terwijl Floris vanuit Amsterdam ging opereren.

Surhuisterveen

Eind 2008 is een nieuw bedrijfspand in Surhuisterveen in gebruik genomen. Het kantoor en de opslagruimte in Burum waren te klein geworden door de onstuimige groei in korte tijd. Inmiddels waren er al 12 medewerkers en was er een nevenvestiging in Hengelo geopend. ‘Die groei is te danken aan passie, actie door middel van hard werken. Die goede werkmentaliteit hebben al onze medewerkers ook. Ze hebben net zo veel hart voor de zaak als wij’, aldus Floris.


Preventieve aanpak

Het concept van een gezonde en efficiënte werkplek slaat aan. De adviseurs van Health2Work vinden steeds meer gehoor voor een preventieve in plaats van een curatieve aanpak. Voorkomen is beter dan genezen. Wij denken mee over de juiste gereedschappen, ergonomische producten waar medewerkers de hele dag mee werken. Dat doet een timmerman ook. Hij gebruikt kwalitatief goed materiaal. Een goede werkplek op kantoor is minstens zo belangrijk. Health2Work is een platte organisatie. Daardoor zijn er korte lijnen en staan de adviseurs dicht bij de klant. Zo kunnen ze advies en kennis goed overbrengen en klanten ontzorgen.

Vier vestigingen

Op dit moment werken er circa 65 medewerkers bij Health2Work. Daarnaast zijn er inleenkrachten en stagiaires. Het kantoor en magazijn in Surhuisterveen zijn ondertussen al enkele malen uitgebreid. Er zijn nu vier vestigingen verspreid door Nederland.

Health2Work en VAPH

Health2Work levert vele maatschappelijk verantwoorde contributies aan onze samenleving. Naast rekening te houden met de impact van onze activiteiten op het milieu, houden we eveneens rekening met de belangrijke menselijke aspecten binnen en buiten het bedrijf. Bij ons krijgen mensen met een verstandelijke beperking en/of arbeidshandicap een kans. Bovendien is Health2Work in staat om voor bepaalde casussen een vorm van subsidie te regelen. Dit in samenwerking met het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Dit agentschap biedt budgetten en tegemoetkomingen aan personen met een handicap om hun zorg en ondersteuning op maat te financieren. Deze tegemoetkomingen kunnen betrekking hebben op hulpmiddelen en aanpassingen voor in de werk-en privésituatie.