Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Zitinstructie

Een goede stoel geeft geen garantie dat je er ook goed op zit. Daarom worden onze stoelen bij levering altijd door één van onze medewerkers op de juiste manier ingesteld, of dat nu een bureaustoel, een bureaufiets of een zorgstoel is. Als je na verloop van tijd vergeten bent hoe je je stoel goed moet instellen, kan Health2Work op locatie zitinstructies geven. Zo zit je altijd goed!

Waarom een zitinstructie?

De ervaring leert dat de instelling van de stoel in de loop der jaren aangepast wordt, waardoor je niet meer goed op de stoel zit. Hierdoor biedt de stoel niet meer de juiste ondersteuning wat kan resulteren in fysieke klachten zoals rug- en nekpijn. Tijdens de zitinstructie wordt gecontroleerd of de stoel nog juist functioneert. Vervolgens word je als gebruiker opnieuw bewust gemaakt van de juiste zit- en werkhouding

Waarom de zitinstructie door Health2Work?

Er wordt tegenwoordig veel gebruik gemaakt van flexwerkplekken, wat betekent dat je niet iedere dag op dezelfde stoel zit. Daarom moedigen wij jou tijdens onze zitinstructie aan om zélf te leren hoe je jouw stoel goed instelt. Zo kun je straks zonder moeite je stoel ergonomisch instellen en weet je zeker dat je goed zit! We kunnen de zitinstructie bij ons in de showroom geven, maar we komen net zo graag bij je langs op jouw werkplek. Zo makkelijk is het!


Als werkgever vinden we het belangrijk dat onze medewerkers een gezonde werkhouding hebben en willen we dit graag stimuleren. Je kunt wel een ergonomische stoel aanschaffen, maar als je niet weet hoe je deze goed gebruikt is de kans groot dat je alsnog klachten krijgt.
Sietske Cuppen, Beleidsadviseur Arbo en Verzuim bij Gemeente Stichtse Vecht

Zitinstructie voor de zorgstoel?

Wij willen je niet alleen helpen bij het instellen van je bureaustoel, maar ook bij het instellen van zorgstoelen. Zo is een goede instelling van bijvoorbeeld een antidecubitus stoel erg belangrijk om de druk van het lichaam goed te verdelen. Onze medewerkers kunnen jou precies laten zien hoe jeook een zorgstoel goed instelt. De medewerkers van gemeente Stichtse Vecht zijn voorzien van nieuwe bureaustoelen. Health2Work heeft vervolgens voor 450 medewerkers een zitinstructie verzorgd op de werkvloer. Praktisch, duidelijk en in de eigen werkomgeving.”

Voordelen opgesomd

  • Zitinstructie op locatie
  • Zélf leren hoe je goed zit
  • Voorkomen van fysieke klachten

Werkwijze

Bij aanschaf van een nieuwe stoel verzorgen wij bij aflevering een zitinstructie. Ben je toe aan een opfriscursus? Twijfel je eraan of je wel goed zit en of je stoel nog ergonomisch is ingesteld? Wij komen graag langs om voor jou en je collega’s een zitinstructie te verzorgen. In dit geval komt één van onze adviseurs op afspraak bij jou en eventueel je collega’s langs om de zitinstructie te geven. Ook is het mogelijk in onze showroom een zitinstructie te krijgen.