Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie. Meer weten? | Verbergen

De Health2Work blog

Health2Work wil jou graag overtuigen van het belang van een gezonde, ergonomisch ingerichte werkplek. Dit proberen we te doen door middel van bijvoorbeeld trainingen, workshops en voorlichtingen, maar ook door middel van onze blogs. In onze blogs delen wij kennis over gezond en efficiënt werken want we willen graag dat jij op zo’n manier werkt dat je energiek en vitaal je dag begint én eindigt! In onze blogs lees je onder andere over goede werkhoudingen, de laatste ontwikkelingen in de ergonomie en slimme ergonomische oplossingen. Ook lees je hoe onze klanten met een specifieke hulpvraag heeft geholpen of hoe je je bureau goed instelt.

Hoe richt je twee werkplekken in?

Hoe richt je twee werkplekken in?

De afgelopen maanden stonden in het teken van flexibiliteit. We gingen ineens minder naar kantoor en thuiswerken werd de norm. De werkplekken thuis zijn extra en vaak nieuwe werkplekken ten opzichte van de bestaande werkplekken op kantoor. Hoe richt je beide werkplekken ergonomisch in? Lees snel verder!

3 min
Sta jij mee recht met ons?

Sta jij mee recht met ons?

Sta jij op 11 oktober om 10u met ons mee recht? Elk jaar vestigt de Beroepsvereniging voor Ergonomie de aandacht op wisselwerken, de afwisseling tussen zittend en staand werk. Ontdek hier hoe je kans maakt op een Steppie van Health2Work.

2 minuten
Hoe blijf je in beweging op kantoor?

Hoe blijf je in beweging op kantoor?

Een dynamische werkplek is belangrijk om de gezondheidsrisico’s van sedentair gedrag een halt toe te roepen. Door regelmatig van houding te wisselen, bevorder je de bloedsomloop en houd je je spieren in beweging. Maar hoe kan je je werkplek inrichten zodat bewegen een normaal onderdeel van je werkdag wordt?

Gezondheidsrisico’s door sedentair gedrag

Gezondheidsrisico’s door sedentair gedrag

De mens is niet gemaakt om 8u per dag stil te zitten. Langdurig zitten heeft nefaste gevolgen voor je lichaam. Wist je dat langdurig zitten zelfs een het valrisico bij ouder worden, vergroot? Lees hier de toelichting van Karen Fabry, ergocoach bij AZ Sint-Lucas.

Gun jezelf een ontfocusmoment

Gun jezelf een ontfocusmoment

Eén ding is zeker: het coronavirus heeft ieders leven ontwricht, op wat voor manier dan ook. Hoe gaan we hiermee om op de werkvloer?

3 min