Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Werkplekanalyse Groep - preventief (kantoor)

Wil je je team goed informeren over het belang van een goede werkhouding en ervoor zorgen dat ze hun werkplek optimaal benutten? Laat Health2Work dit voor je regelen! Wij bieden groepswerkplekanalyses aan die bestaan uit voorlichting en praktische instructies voor de werkplek. Onze ergonomische adviseurs geven advies op maat, zodat jouw team op een ergonomisch verantwoorde manier kan werken!

Waarom een groepswerkplekanalyse voor de kantooromgeving?

Het grootste voordeel van de groepswerkplekanalyse is dat deelnemers inzicht krijgen in het belang van een goed ingerichte werkplek. Een goed ingerichte werkplek heeft een enorme impact op de manier waarop werknemers hun werk uitvoeren. Een gezonde werkhouding voorkomt fysieke klachten en bevordert productiviteit, creativiteit en vitaliteit. Tijdens de analyse laten onze ergonomische adviseurs ook zien hoe je je werkplek optimaal kunt instellen. Hoewel veel kantooromgevingen beschikken over ergonomisch kantoormeubilair, weet niet iedereen hoe dit meubilair goed te gebruiken. Hierdoor kan het zijn dat de ergonomische meubels niet het beoogde effect hebben en dat medewerkers toch klachten ervaren.

De preventieve groepswerkplekanalyse wordt uitgevoerd door een van onze ergonomische adviseurs. Het doel van de analyse is om klachten te voorkomen. Tijdens deze analyse krijgen jou en je collega's voorlichting over een goede werkhouding en het belang van goed en juist ingesteld meubilair. De groepsvoorlichting wordt afgesloten met individuele werkplekinstructies. Deze analyse is geschikt voor groepen van 12 tot 15 medewerkers en duurt ongeveer twee uur.

Waarom een groepswerkplekanalyse door Health2Work?

Een groepswerkplekanalyse door Health2Work betekent dat je passend en deskundig advies krijgt over hoe medewerkers in jouw kantooromgeving optimaal gebruik kunnen maken van hun werkplek. Onze aanpak richt zich altijd op het belang van een goede werkhouding, het voorkomen van fysieke klachten en het vergroten van het werkplezier en de productiviteit van medewerkers! Na afloop van de analyse ontvang je een ergonomiepaspoort met de belangrijkste tips en aanbevelingen die jij en je medewerkers op elk gewenst moment kunnen raadplegen.

Werkwijze

De werkplekanalyse bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Observatie
  2. Voorlichting
  3. Individuele werkplekinstructie
  4. Verslaglegging
  5. Proefplaatsing
  6. Evaluatie en voorstel

Voordelen van de groepswerkplekanalyse

  • Passend advies voor de gehele afdeling
  • Praktische en toepassingsgerichte aanbevelingen
  • Preventief