Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Zit met Pit!

Wat is Zit met Pit!?

Zit met Pit! brengt leerlingen en docenten kennis bij waar ze de rest van hun leven iets aan hebben. Doormiddel van lessen in de klas, het trainen van leerkrachten en het verzorgen van thema-avonden worden docenten en leerlingen en hun ouders bewust gemaakt van het belang van bewegen en gezond zitten. Zit met Pit! leert leerlingen in vier lessen alles over een goede zithouding en verantwoord beeldschermgebruik. Zowel docenten als ouders worden bij het programma betrokken. Gecertificeerde therapeuten verzorgen de lessen in de klas en de trainingen voor docenten.

Producten en diensten van Zit met Pit!

Het producten- en dienstenpakket van Zit met Pit! is veelzijdig. Zit met Pit! biedt de volgende producten en diensten aan:

  • Lesprogramma Zit met Pit! in de klas, zowel Nederlandstalig als Engelstalig.
  • Training voor leerkrachten over ‘bewegend leren’
  • Thema-avonden voor ouders, bijvoorbeeld ‘Schermtijd kent geen tijd’
  • Online kennistoets waardoor Zit met Pit! meetbaar is op kennisniveau
  • Scholingsdagen voor Therapeuten met Pit! Dit is een verplichte dag voor therapeuten die de training aan leerkrachten willen verzorgen

Het lesprogramma van Zit met Pit! Is toegankelijk vanuit de online leeromgeving van Zit met Pit!. Hier vind je als docent of therapeut onderstaande informatie:

  • Presentaties van de lessen
  • Ondersteunende documenten ter voorbereiding van de lessen en om na de lessen terug te lezen
  • Links naar de digitale, online kennistoets

Zit met Pit de theorie, Health2Work de praktijk

Ben je nieuwsgierig geworden naar de lesprogramma’s van Zit met Pit! en wil je aan de slag met één van de pakketten? Op de website van Zit met Pit! vind je alle benodigde informatie.

Ik wil zitten met pit!


Wil je niet alleen de theorie van het lesprogramma van Zit met Pit! maar wil je meteen in de praktijk ontdekken hoe groot de toegevoegde waarde is van bewegen tijdens de les? Met ons Health2School project kun je een maand lang gratis gebruik maken van dynamisch schoolmeubilair. Voeg daaraan toe de lesprogramma’s van Zit met Pit! en je hebt een gouden combinatie!