RH Logic 300 ergonomische bureaustoel

Art.nr. RHKT010.100023

De bureaustoel RH Logic 300 geeft een goede steun bij het zitten. Dankzij de vele verstelmogelijkheden geeft de stoel altijd de juiste steun

Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Direct gratis advies: 03 808 43 99 of 
laat u bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

Health2Work

De RH Logic 300 bureaustoel heeft ruime instelmogelijkheden en zorgt hierdoor voor een optimale ondersteuning en comfort. De RH Logic 300 is normaal geschikt voor gemiddeld kleinere gebruikers.

Bureaustoel met een zeer gebruiksvriendelijk verstelmogelijkheid

Deze bureaustoel is gemaakt om je beweging te volgen. Door het kantelsysteem die gewichtsafhankelijk instelbaar is, volgt hij -indien je het kantel systeem in de schommelstand hebt- iedere beweging. Dit zorgt voor een perfect steun in elke houding. Door gebruik te maken van de schommelstand blijf je in beweging, dit zorgt voor een actieve zit en je blijft de hele dag fit en geconcentreerd!

Naast de schommelstand kun je er ook voor kiezen om de stoel in een vaste hoek te plaatsen. Door de juiste werkhoogte aan te nemen en de juiste afstelling van de armleggers krijg je een goede zithouding. Al deze instellingen zijn bedienbaar via de gebruiksvriendelijke verstelknoppen. Dit maakt het gebruik van de stoel nog gemakkelijker en verhoogt het comfort.

Aanvullende oplossingen voor zit-gerelateerde problemen

Vaak is niet alleen een bureaustoel de oplossing voor zit-gerelateerde problemen. Er zijn vele oplossingen voor zit-gerelateerde problemen, bijvoorbeeld een zit- sta bureauEen zit- sta bureau zorgt voor een actieve werkhouding. Afwisselen tussen zittend werken en staand werken zorgt voor een actieve werkhouding en een goede doorbloeding. Zo blijf je geconcentreerd en productiever. De RH Logic 300 is een goede basis voor een ergonomische werkplek.

Aanbevolen door professionals

  • De bureaustoel heeft een comfortabele zit
  • Verstelbare armleggers in hoogte en breedte
  • Gebruiksvriendelijke verstelmogelijkheid

Specifications

Lichamelijke klachten(Lage) rugklachten, Hoofdklachten, Nekklachten, Schouderklachten
Type werkplekVaste werkplek, Thuiswerkplek
ZithoekverstellingVerstelbare zithoek
RughoekverstellingJa
GewichtsinstellingJa
InstelmogelijkhedenArmleggers (hoogte en breedte), Zitdiepte, Hoogte rugleuning, Hoek rugleuning (onafhankelijk van zitting), Hoogte zitting, Kantelfunctie met gewichtsinstelling
BedieningsmogelijkheidHandbediening
Type mechaniekKantelmechaniek
Type bekledingStof
KleurStandaard zwart, maar dit product is in verschillende kleuren leverbaar. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Minimale zithoogte41 cm
Maximale zithoogte53 cm
Minimale zitdiepte47,5 cm
Maximale zitdiepte53,5 cm
SchuifzittingJa
Breedte zitting46,5 cm
RugleuningJa
Breedte rugleuning44 cm
ArmleggersJa
Minimale hoogte armleggers23 cm
Maximale hoogte armleggers31 cm
NeksteunOp aanvraag
LumbaalsteunJa
Type onderstelGepolijst aluminium kruisvoet
WielenVoor harde vloer
Keurmerk / NormGREENGUARD

Downloads

Productsheet≈1 MBPDFDownloaden

RH Logic 300/400 Informatie

2,33 MBPDFDownloaden

RH stoffenkaart

1,02 MBPDFDownloaden

RH Logic 300/400 Zitinstructiekaart

2,03 MBPDFDownloaden

Vragen van klanten over Ergonomische bureaustoel

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335?

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335? Het gaat hier over Nederlandse en Europese normen voor kantoorstoelen. De norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. NEN-EN 1335 is de Europese norm. Omdat de maat van Nederlanders onderling erg verschillend is, is een extra praktijkrichtlijn gemaakt; NPR-1813. Met deze richtlijn kunnen bureaustoelen voor c.a. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. De NPR-1813 kan gezien worden als het maatvoering programma van eisen van kantoorstoelen voor het Nederlandse bedrijfsleven.   Verschil Europese en Nederlandse norm Bekijk alle verschillen tussen NPR-1813 en NEN-EN 1335.

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

De volgende producten zijn misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren