RH Logic 300 ergonomische bureaustoel

Art.nr. 104358

De bureaustoel RH Logic 300 geeft een goede steun bij het zitten. Dankzij de vele verstelmogelijkheden geeft de stoel altijd de juiste steun

Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Direct gratis advies: 03 808 43 99 of 
laat u bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

Health2Work

De RH Logic 300 bureaustoel heeft ruime instelmogelijkheden en zorgt hierdoor voor een optimale ondersteuning en comfort. De RH Logic 300 is normaal geschikt voor gemiddeld kleinere gebruikers.

Bureaustoel met een zeer gebruiksvriendelijk verstelmogelijkheid

Deze bureaustoel is gemaakt om je beweging te volgen. Door het kantelsysteem die gewichtsafhankelijk instelbaar is, volgt hij -indien je het kantel systeem in de schommelstand hebt- iedere beweging. Dit zorgt voor een perfect steun in elke houding. Door gebruik te maken van de schommelstand blijf je in beweging, dit zorgt voor een actieve zit en je blijft de hele dag fit en geconcentreerd!

Naast de schommelstand kun je er ook voor kiezen om de stoel in een vaste hoek te plaatsen. Door de juiste werkhoogte aan te nemen en de juiste afstelling van de armleggers krijg je een goede zithouding. Al deze instellingen zijn bedienbaar via de gebruiksvriendelijke verstelknoppen. Dit maakt het gebruik van de stoel nog gemakkelijker en verhoogt het comfort.

Aanvullende oplossingen voor zit-gerelateerde problemen

Vaak is niet alleen een bureaustoel de oplossing voor zit-gerelateerde problemen. Er zijn vele oplossingen voor zit-gerelateerde problemen, bijvoorbeeld een zit- sta bureauEen zit- sta bureau zorgt voor een actieve werkhouding. Afwisselen tussen zittend werken en staand werken zorgt voor een actieve werkhouding en een goede doorbloeding. Zo blijf je geconcentreerd en productiever. De RH Logic 300 is een goede basis voor een ergonomische werkplek.

Aanbevolen door professionals

  • De bureaustoel heeft een comfortabele zit
  • Verstelbare armleggers in hoogte en breedte
  • Gebruiksvriendelijke verstelmogelijkheid

Specifications

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten, Hoofdklachten, Nekklachten, Schouderklachten
Type werkplek Vaste werkplek, Thuiswerkplek
Zithoekverstelling Verstelbare zithoek
Rughoekverstelling Ja
Gewichtsinstelling Ja
Instelmogelijkheden Armleggers (hoogte en breedte), Zitdiepte, Hoogte rugleuning, Hoek rugleuning (onafhankelijk van zitting), Hoogte zitting, Kantelfunctie met gewichtsinstelling
Bedieningsmogelijkheid Handbediening
Type mechaniek Kantelmechaniek
Type bekleding Stof
Kleur Standaard zwart, maar dit product is in verschillende kleuren leverbaar. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Minimale zithoogte 41 cm
Maximale zithoogte 53 cm
Minimale zitdiepte 47,5 cm
Maximale zitdiepte 53,5 cm
Schuifzitting Ja
Breedte zitting 46,5 cm
Rugleuning Ja
Breedte rugleuning 44 cm
Armleggers Ja
Minimale hoogte armleggers 23 cm
Maximale hoogte armleggers 31 cm
Neksteun Op aanvraag
Lumbaalsteun Ja
Type onderstel Gepolijst aluminium kruisvoet
Wielen Voor harde vloer
Keurmerk / Norm GREENGUARD

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

RH Logic 300/400 Informatie

2,33 MB PDF Downloaden

RH stoffenkaart

1,02 MB PDF Downloaden

RH Logic 300/400 Zitinstructiekaart

2,03 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Ergonomische bureaustoel

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een in-balance mechaniek?

Dit mechaniek wordt gekenmerkt door de combinatie van een kantelpunt in het midden van de zitting en een rughoek van 90 graden. Doel is om het zwaartepunt van het lichaam op het kantelpunt van de stoel te krijgen. Dit zorgt voor balans. Daar heb je een rughoek van 90 graden voor nodig. Deze balans is het beste uitganspunt om op een natuurlijke manier te kunnen bewegen zonder na te denken. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

De volgende producten zijn misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren