Werken op hoogte

In en om het bed, in de badkamer, in het toilet, in de woonkamer. In de zorg is werken op een ergonomische hoogte belangrijk voor het behoud van personeel.

Bekijk de producten Vraag om advies!

Opzoek naar een oplossing om op ergonomische hoogte te werken?

Direct gratis advies via 088 240 00 60 of laat je bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Producten mag je bij ons 30 dagen gratis proberen
  • Indien nodig, leveren wij alle producten persoonlijk én stellen ze in.
  • Deskundige medewerkers geven persoonlijk advies
Welke oplossing is geschikt?

Vragen van klanten over werken op hoogte

Waarom is werken op hoogte goed voor het lichaam?

Werken met een hoog- laag bed en verstelbare douchestoel voorkomt onnodige rugbelasting. Door het bed en- of de douchestoel op de juiste werkhoogte in te stellen laat je een betere houding van de rug toe. De tijdsduur dat de rug meer dan 30° gebogen of gedraaid wordt, neemt met 38% drastisch af.

Bekijk onze hoog-laagbedden

Bestaan er ook aankleedtafels die in hoogte verstelbaar zijn?

Ja, wij hebben twee modellen in hoogte verstelbare aankleedtafels in ons assortiment. Het (helpen met) aankleden van een mindervalide persoon kan een behoorlijke belasting zijn voor je rug. Het is daarom belangrijk dat je op de juiste hoogte werkt. Met een aankleedtafel beperkt je de fysieke belasting. De hoogte van het werkblad kan worden aangepast aan de gewenste werkhoogte.

Bekijk onze aankleedtafels

Hoe kan ik het beste cliënten op hoogte wassen?

Met behulp van een douchebrancard welke in hoogte verstelbaar is, de statische belasting van de zorgverlener is daardoor zo klein mogelijk. De Praktijkrichtlijnen Fysieke Belasting geven aan dat er een in hoogte verstelbare douchebrancard nodig is als een cliënt liggend moet worden gedoucht.

Bekijk onze douchebrancards

Wat is een virtueel draaipunt in bed?

Een virtueel draaipunt op de rugverstelling zorgt voor meer comfort bij het veranderen van de zitpositie en geeft lagere schuif- en wrijfkrachten. Bij het omhoog brengen van het ruggedeelte zorgt het virtuele draaipunt ervoor dat het ruggedeelte tegelijkertijd licht naar achteren verplaatst. Hierdoor wordt de cliënt niet naar voren geschoven of geduwd maar verloopt de rugverstelling soepel en zijn de schuif- en wrijfkrachten laag.

Meer over het virtuele draaipunt in bed

Kan een kantelbare douchestoel leiden tot arbeidsproductiviteit?

De tijdswinst die te behalen is met een kantelbare douchestoel in vergelijking met een gewone douchestoel is 14 minuten (Mobiliteitsklasse C) of 6,5 minuten (Mobiliteitsklasse D) per douchebeurt.

Bekijk onze kantelbare douchestoelen

Over werken op hoogte

Veel lichamelijke klachten zijn te wijten aan een verstoring van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid. Deze fysieke klachten kunnen verlicht en verminderd worden door enerzijds de belastbaarheid te vergroten met behulp van gerichte oefentherapie. Aan de kant het verlagen van de belasting. Wij zijn gespecialiseerd in het verlagen van de belasting. Dit doen wij door te voorzien in hulpmiddelen die de werkomgeving verbeteren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren