HAG Sofi Hag Sofi 7500 ergonomische bureaustoel

Art.nr. 102586
De Hag Sofi 7500 stimuleert een natuurlijke houding en zorgt bovendien voor een goede doorbloeding dankzij het balansmechanisme.
Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Direct gratis advies: 03 808 43 99 of 
laat u bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen mag je bij ons 30 dagen gratis proberen.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Op onze ergonomische bureaustoelen krijg je tot wel 5 jaar garantie.

Omschrijving

HAG

De Hag Sofi 7500 ergonomische bureaustoel is gemaakt om te bewegen. De stoel heeft een fraai design en een goede ondersteuning. Bovendien is de stoel geproduceerd op een duurzame manier.

Balans mechanisme

De HAG Sofi beschikt over het BalancedMovementMechanism™ van HAG. Dit mechanisme houdt je intuïtief en automatisch in beweging. Het schommelmechanisme nodigt uit om voortdurend van houding te wisselen, niet alleen het bovenlichaam, maar ook de benen. Dit is essentieel voor een goede bloedsomloop tijdens het zitten. Met een betere bloedcirculatie blijf je langer fit en bovendien ben je productiever.

Duurzaam geproduceerd

De stoel is geproduceerd volgens de basisprincipes van HAG op het gebied van duurzaamheid. De onderdelen van de Sofi bestaan grotendeels uit gerecyclede en recyclebare materialen. Er worden geen schadelijke chemicaliën en geen lijm gebruikt bij de productie van de stoel. Dit maakt de HAG Sofi een van de meeste duurzame bureaustoelen op de markt.

Aanbevolen door professionals

  • Uniek en aantrekkelijk design
  • Duurzaam geproduceerd
  • Stimuleert een natuurlijke houding

Specifications

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten, Hoofdklachten, Nekklachten, Schouderklachten
Postuur Gemiddeld
Zithoekverstelling Balance instelbaar
Rughoekverstelling Nee
Gewichtsinstelling Ja
Instelmogelijkheden Armleggers (hoogte en breedte), Zitdiepte, Hoogte zitting, Hoogte lumbaalsteun, Kantelfunctie met gewichtsinstelling
Bedieningsmogelijkheid Handbediening
Type mechaniek In-Balance mechaniek
Kleur Standaard zwart, maar dit product is in verschillende kleuren leverbaar. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Minimale zithoogte 40 cm
Maximale zithoogte 54 cm
Minimale zitdiepte 38 cm
Maximale zitdiepte 49,2 cm
Schuifzitting Ja
Breedte zitting 45,8 cm
Rugleuning Ja
Minimale hoogte rugleuning 62,7 cm
Maximale hoogte rugleuning 62,7 cm
Armleggers Ja
Minimale hoogte armleggers 19,3 cm
Maximale hoogte armleggers 30,3 cm
Neksteun Op aanvraag
Lumbaalsteun Ja
MVO recyclebaar Ja

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Zitoplossingen

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335?

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335? Het gaat hier over Nederlandse en Europese normen voor kantoorstoelen. De norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. NEN-EN 1335 is de Europese norm. Omdat de maat van Nederlanders onderling erg verschillend is, is een extra praktijkrichtlijn gemaakt; NPR-1813. Met deze richtlijn kunnen bureaustoelen voor c.a. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. De NPR-1813 kan gezien worden als het maatvoering programma van eisen van kantoorstoelen voor het Nederlandse bedrijfsleven.   Verschil Europese en Nederlandse norm Bekijk alle verschillen tussen NPR-1813 en NEN-EN 1335.

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een in-balance mechaniek?

Dit mechaniek wordt gekenmerkt door de combinatie van een kantelpunt in het midden van de zitting en een rughoek van 90 graden. Doel is om het zwaartepunt van het lichaam op het kantelpunt van de stoel te krijgen. Dit zorgt voor balans. Daar heb je een rughoek van 90 graden voor nodig. Deze balans is het beste uitganspunt om op een natuurlijke manier te kunnen bewegen zonder na te denken. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

De volgende producten zijn misschien ook interessant

Clean2Work Textielreiniger

Clean2Work Textielreini...

Aanbiedingsprijs 6,95  excl. btw 8,41  incl. btw

 
 
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren