Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Ergonomische bureaustoel

31 oktober 2017
Laatste wijzigingsdatum: maandag 18 mei 2020
Ergonomische bureaustoel

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Een ergonomische bureaustoel is speciaal ontworpen naar het menselijke lichaam. De stoel biedt goede ondersteuning en voldoende bewegingsvrijheid aan de gebruiker. Bij het ontwerp van de bureaustoel is rekening gehouden met verschillende posturen en zithoudingen. Daarbij is het goed om te weten dat we niet gemaakt zijn om te zitten, we willen beweging en variatie. Daarom is een goede ergonomische bureaustoel ook dynamisch in te stellen.

Bekijk alle ergonomische bureaustoelen

Waarom kies ik voor een ergonomische bureaustoel?

Elk mens en ieder lichaam is uniek. Een gewone bureaustoel kan niet altijd de juiste steun bieden, deze stoelen zitten dus niet als gegoten. Een ergonomische bureaustoel daarentegen wel: je kunt de stoel door de instellingen perfect op je lichaam laten aansluiten, zodat hij de juiste ondersteuning biedt. Onze ergonomisch adviseur leert je tijdens de zitinstructie wat de juiste ondersteuning is en hoe je dit instelt. De bureaustoel is volledig in te stellen en te bedienen.

De mogelijke klachten die je oploopt in een ‘gewone’ bureaustoel kunnen leiden tot verzuim. Als je stoel bij je past, kun je klachtenvrij werken, je wordt productiever en het levert je een gezonder lichaam op.

Alle voordelen op een rij:

  1. Klachtenvrij
  2. Goede ondersteuning
  3. Meer productiviteit
  4. Comfort
  5. Voldoende bewegingsvrijheid en variatie

Praktijkrichtlijn bureaustoel

In de Europese norm 1335 (2000) staan de minimumafmetingen beschreven voor drie types bureaustoelen. In Nederland heeft men dit gedaan in een nationale praktijkrichtlijn om zo beter te passen voor alle lichaamslengtes. Om van een ergonomisch verantwoorde bureaustoel te kunnen spreken (ergonomiesite.be), wordt de Europese norm best als minimum genomen en de NPR 1813 als optimum. Ook de Belgen zijn groter dan de doorsnee Europeaan.

Ik wil de best passende ergonomische bureaustoel
Frederika Rollingswier
Frederika Rollingswier

Wie met Health2Work belt, heeft grote kans Frederika aan de lijn te krijgen. “Ik ben het eerste aanspreekpunt. Ik probeer de andere adviseurs van de binnendienst uit de wind te houden.” Dankzij haar vermogen goed te luisteren en door te vragen, zorgt ze ervoor dat de telefoontjes bij de juiste persoon terechtkomen. Bovendien bieden we service met een hoofdletter S. En dat zie je: mensen komen bij ons terug.”

Ga naar alle blog berichten van Frederika