Akoestische oplossingen

Medewerkers zijn gelukkiger én productiever in een werkomgeving met een goed akoestisch ontwerp. Health2Work helpt door middel van het creëren van optimale akoestische omstandigheden. Hoe is de akoestiek in uw werkomgeving?

Ik wil een akoestiekscan

Bekijk de akoestische oplossingen van Health2Work

Direct gratis advies via 03 808 43 99 of laat u terugbellen door een deskundige

Daarom akoestiek van Health2Work

 • Volledige installatie door onze ervaren monteurs.
 • Op onze producten krijgt u tot 5 jaar garantie
 • Wij zoeken samen naar dé beste akoestische oplossing
Welke oplossing is geschikt?

Vragen van klanten over akoestiek

Wat is akoestiek?

Akoestiek is de wetenschap die zich bezighoudt met geluid. Geluid bestaat uit trillingen die zich voortplanten door een medium. In de meeste gevallen is dat lucht. De akoestiek heeft zeer veel praktische toepassingen.

Verder wordt onder akoestiek verstaan de invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm van geluid. Dan kan bijvoorbeeld gesproken worden over ‘Deze ruimte heeft een slechte akoestiek’. Bedoeld wordt dan dat de eigenschappen van die ruimte niet overeenkomen met het gebruik. Aan een concertzaal worden bijvoorbeeld heel andere eisen gesteld dan aan een klaslokaal. 

Bekijk onze akoestische oplossingen

Wat is diffusie van het geluid?

Diffusie is het verstrooien van geluid. Door diffusie kan geluid niet rechtstreeks reflecteren, waardoor beperking van de nagalm ontstaat. Het diffuseren van geluid creeër je door akoestische oplossingen toe te passen. De verschillen tussen absorptie, reflectie en diffusie:

Diffusie

Bron: Ecophon

Hoe rekent u met geluid?

Elke +3dB is een verdubbeling van geluid, elke +10dB wordt ervaren als een verdubbeling van geluid. Dit heeft te maken met dat decibellen worden berekend via een logaritmische schaal.

Bron: Ecophon

Bekijk onze akoestische oplossingen

Wat is het effect van een akoestisch scherm?

Hoe hoger het akoestisch scherm, des te lager de Speech Intelligibillity Index (SII). Dit betekent dat de spraakprivacy verhoogd. Zie hieronder een tabel. Als het akoestisch scherm 2,4 m. hoog is, is de SII nihil en is er weinig geluidshinder. akoestisch scherm in open kantoor

Wat is het Lombard-effect?

Het Lombard-effect is de tendens om harder te gaan spreken in een lawaaiige omgeving. lombard effect  

Bron: Ecophon

Over akoestiek

Akoestiek is de wetenschap die zich bezighoudt met geluid. Omgevingsfactoren zijn van groot belang binnen de ergonomie. U kunt u voorstellen dat het afleidt, wanneer het luidruchtig is binnen uw werkomgeving of dat de geluiden schel aanklinken. Dit zorgt ervoor dat uw productiviteit en werkplezier vermindert. Daarom is het goed om over akoestiek na te denken binnen de werkomgeving. Wij bieden oplossingen die de akoestiek verbeteren op kantoor en de werkomgeving.

Waarom akoestiek verbeteren?

Bij het inrichten van een werkplek wordt vaak niet aan akoestiek gedacht. Akoestiek is echter belangrijker dan u denkt. Geluidsoverlast ligt op de loer en rumoer op de werkvloer is een grote irritatiefactor op kantoor. Slechte akoestiek heeft invloed op uw gemoedstoestand en productiviteit. Dit zijn al enkele redenen waarom akoestiek niet een verwaarloosd onderdeel van de werkplek mag zijn.

Voordelen van goede akoestiek

 • U ervaart minder stress
  Uit onderzoek is gebleken dat te sterk aanwezig omgevingsgeluid stress kan veroorzaken.
 • Hogere productiviteit en betere concentratie
  Doordat u minder gestoord wordt door omgevingsgeluid kunt u zich beter concentreren op uw werkzaamheden en verhoogt u uw productiviteit.
 • Rust op de werkplek
  Akoestische oplossingen zorgen ervoor dat het geluid op de werkplek goed geabsorbeerd wordt. Deze vermindering in nagalmtijd zorgt voor rust.
 • U verbruikt meer energie
  De helft van de volwassenen in Nederland heeft overgewicht (2016 CBS/RIVM) door ongezond eten en te weinig beweging, Door bijvoorbeeld te fietsen achter uw bureau verbruikt u meer energie wat helpt om overgewicht te voorkomen.
 • Meer job satisfaction 
  Omdat u zich beter kunt concentreren door goede akoestiek, bent u productiever en krijgt u meer plezier in uw werk.

Akoestische oplossingen

Geluidsabsorptie is binnen een luidruchtige werkomgeving van ergonomisch belang. De akoestische oplossingen die daarvoor bijvoorbeeld aandragen zijn akoestische panelen, een akoestisch plafond of akoestische gordijnen. Wij geven graag vrijblijvend advies op maat om de akoestiek op de werkplek te verbeteren of voor akoestische tips.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren