Blog categorie: industrieomgeving

Staand werken met Steppie

Staand werken met Steppie

Je hebt het vast weleens gehoord: zitten is het nieuwe roken. Mensen zijn niet gebouwd om veel te zitten. Toch is onze maatschappij er helemaal op ingericht; je begint je dag zittend aan het ontbijt, je zit achter de computer, bij een overleg, onderweg in de auto of de trein en thuis op de bank of aan tafel. Tijd om daar verandering in te brengen door zittend en staand werken af te wisselen. Kom in beweging met Steppie!

3 min
Voorkom sedentair gedrag

Voorkom sedentair gedrag

Het is al een geruime tijd bekend dat onvoldoende lichaamsbeweging ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Maar dat het lange zitten (sedentair gedrag) eveneens gezondheidsrisico’s kent, onafhankelijk of iemand voldoende sport of beweegt, is nog vrij onbekend!2 Ons werk is een belangrijke bron van het lange zitten, we kunnen spreken van een nieuw arbeidsrisico.

3 min
Passende oplossing voor tatoeëerder Sid

Passende oplossing voor tatoeëerder Sid

Sid Boltong, eigenaar van Triple Ink & Steel in Vaals, is tatoeëerder en zit al ruim 8 jaar in dit vak. Sinds 3 jaar heeft hij zijn eigen tattoo shop. Veelvoorkomende klachten bij tatoeëerders zijn rug-, schouder en nekklachten. Ook Sid ervoer deze klachten. Samen met hem hebben we een passende oplossing gevonden, waardoor hij zijn werkzaamheden tegenwoordig probleemloos en klachtenvrij kan uitvoeren.

4 min
Hoe houd ik mijzelf en mijn medewerkers langer gezond en vitaal?

Hoe houd ik mijzelf en mijn medewerkers langer gezond en vitaal?

Dat is de vraag die ons bezig houdt, aangezien de pensioengerechtigde leeftijd steeds hoger wordt. De zorgvraag in Nederland groeit, mede door een ongezonde levensstijl en weinig beweging. Uit onderzoek blijkt zelfs dat Nederland Europees kampioen lang zitten is. Werken aan duurzame inzetbaarheid leidt tot meer gezonde levensjaren en minder beroep op de zorgverzekering.

5 min
Wees je bewust van een goede houding

Wees je bewust van een goede houding

Elke dag rijd ik naar onze vestiging in Surhuisterveen, ik neem plaats aan mijn bureau en ga aan de slag. Het plaatsnemen aan mijn bureau doe ik tegenwoordig erg bewust. De ene dag begin ik zittend, de andere dag stel ik mijn bureau op de juiste hoogte in en begin ik de dag met staand werken.

Die bewustwording is erin geslopen. Dit had ik nog niet toen ik net begon met mijn baan bij Health2Work.

5 min