Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Top 10 best gelezen blogs van 2020

Top 10 best gelezen blogs van 2020

2020 was een bijzonder jaar. Het jaar van Corona en Het Nieuwe Normaal, maar ook het jaar van denken in mogelijkheden. Met nieuwe concepten zoals Het Circulaire Ontmoetingskantoor en gratis kennisdocumenten zoals het Stappenplan Gezond thuiswerken hebben we geprobeerd zo goed mogelijk met onze klanten mee te denken. We blikken terug op deze periode met de top 10 best gelezen blogs van 2020:

1. Last van RSI/KANS klachten? Lees onze tips!

RSI-klachten en symptomen worden veroorzaakt door repeterende bewegingen en een langdurige statische houding, het uitoefenen van kracht of een combinatie van alle drie. In deze blog lees je meer over RSI en KANS en geven we tips om klachten te voorkomen!

Lees meer

2. Creatief thuiswerken: hoe een kussen of kinderstoel je rug kan redden!

Nu steeds meer mensen thuiswerken, neemt ook het aantal lichamelijke klachten toe. Denk bijvoorbeeld aan nek- en schouderklachten. In deze blog geven we een aantal tips om meer beweging toe te voegen aan je thuiswerkplek en een statische houding te voorkomen.

Lees meer

3. Hoe stel ik mijn bureaustoel goed in?

We krijgen dagelijks de vraag hoe je een bureaustoel op de juiste manier instelt. Met alleen het aanschaffen van een goede bureaustoel ben je er namelijk nog niet. Wanneer je de bureaustoel niet juist instelt biedt de stoel onvoldoende ondersteuning.

Lees meer

4. Tips voor de perfecte thuiswerkplek

“Ik werk vrijdag altijd van thuis uit.” Dit hoor je werknemers steeds vaker zeggen. Ondanks de toenemende populariteit van telewerken laat de thuiswerkplek vaak te wensen over. Hoe zorg je voor een gezonde, ergonomische thuiswerkplek?

Lees meer

5. Heb jij de juiste zithouding?

Een goede stoel geeft geen garantie dat je er ook goed op zit. Daarom worden stoelen bij levering altijd door één van onze medewerkers persoonlijk ingesteld. Zit jij nog goed of ben je net als Lisa en haar collega’s toe aan een persoonlijke opfriscursus?

Lees meer

6. Ergonomie in de zorg

In de zorg neemt de werkdruk al jaren toe en het ziekteverzuim in Nederland is ongekend hoog. In deze blog lees je hoe ergonomie niet alleen invloed heeft op fysieke belasting maar ook op werkdruk en werkplezier!

Lees meer

7. Ergonomische bureaustoel voorkomt klachten

Een ergonomische bureaustoel helpt klachten voorkomen en verminderen. Hoe fijn zou het zijn dat je geen last meer hebt van je rug of nek na een dag beeldschermwerk? Lees in deze blog waarom het investeren in een ergonomische bureaustoel je meer oplevert dan dat het je kost.

Lees meer

8. Hoe kun je gezond thuiswerken?

Thuiswerken is op dit moment zeer actueel. Dit heeft te maken met het coronavirus en het advies van het FOD om thuis te werken indien mogelijk. Veel werkgevers hebben een thuiswerkbeleid, waarin zij werknemers voorzieningen bieden om gezond thuis te werken. Maar ook veel bedrijven hebben hier geen afspraken over gemaakt.

Lees meer

9. Actief zitten met een ergonomische bureaustoel

Je weet hoogstwaarschijnlijk al dat we niet gemaakt zijn om hele dagen (stil) te zitten. Ons lichaam heeft beweging nodig om alle bloedvaten, spieren en gewrichten soepel te houden. Zittend werk is echter niet altijd onvermijdelijk. Hoe voorkom je stilzitten op je bureaustoel? Je leest het in deze blog.

Lees meer

10. Concentratie en productiviteit

Concentratie en focus zijn belangrijke voorwaarden voor het verzetten van werk. Veel werkplekken zijn ingericht als kantoortuin: een ruimte zonder scheidingswanden met werkplekken voor bijna alle collega’s. Hoe vind je in zo’n ruimte focus en hoe kun je je optimaal concentreren?

Lees meer

Meer blogs lezen?

In onze blogs delen wij kennis over gezond en efficiënt werken want we willen graag dat jij op zo’n manier werkt dat je energiek en vitaal je dag begint én eindigt! In onze blogs lees je onder andere over goede werkhoudingen, de laatste ontwikkelingen in de ergonomie en slimme ergonomische oplossingen.

Heine de Bruin
Heine de Bruin

Klanten tevredenstellen, daar kan Heine van genieten. Na zijn studie Small Business and Entrepreneurship is Heine van een deeltijdbaan naar een voltijdbaan bij Health2Work gegaan. Heine is leergierig en kreeg de ruimte om zich te ontwikkelen binnen het bedrijf. Inmiddels is hij algemeen directeur. Health2Work biedt veel ergonomische oplossingen en dat is volgens Heine de kracht van het bedrijf. “Als ik klanten adviseer over ergonomische hulpmiddelen bij fysieke klachten, dan kunnen we altijd een geschikt product leveren. Er is bij ons geen ‘nee’ te koop.”

Ga naar alle blog berichten van Heine