Dynamisch werken

Een dynamische werkplek stimuleert beweging en daarmee de doorbloeding. U wordt productiever, creatiever en minder vermoeid. Eerst proberen? Neem gedurende 30 dagen gratis de proef op de som!

Ik wil advies over dynamisch werken

Bekijk hieronder ons aanbod aan dynamische producten. Advies nodig? Bel 03 808 43 99

Meer informatie of advies nodig?
Bel 03 808 43 99 voor persoonlijk advies.

Daarom Health2Work

  • Probeer alle dynamische producten 30 dagen gratis!
  • Direct een persoonlijk advies
  • Mogelijkheid tot maatwerkoplossingen
Welke oplossing is geschikt?

Langdurig zitten

Letterlijk en figuurlijk ziek, dat wordt u ervan. Langdurig stilzitten belemmert de doorbloeding en stagneert de stofwisseling. Bij langdurig zitten gaan alle processen in het lichaam achteruit: het leidt tot een hoge bloeddruk, slijtage in de gewrichten en vernauwing van de kransslagaders. Als u veel zit, worden de beenspieren (de grootste spieren in het lichaam) nauwelijks gebruikt. De concentratie vetten in het bloed neemt toe en de suikers worden minder goed in het bloed opgenomen. Bij hart- en vaatziekten en diabetes zijn dit belangrijke processen. Tijd om in beweging te komen dus! 

Meer beweging begint met minder zitten!

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat veel zitten de kans op vroegtijdig overlijden vergroot. Mensen die meer dan 8 uur per dag zitten, hebben 10% tot 27% meer kans om eerder te sterven, dan mensen die minder dan 4 uur per dag zitten. De gemiddelde Vlaming zit ongeveer 8 uur per dag. Wie een zittend beroep heeft – en dat is 57 procent van de bevolking – zit zelfs meer dan 9 uur per dag. Het is van belang om u te richten op het terugdringen van het zitgedrag, oftewel sedentair gedrag. Vanwege de gevolgen van het vaak en langdurige zitten is het beter om zittend en staand werken met elkaar af te wisselen. Beweging op het werk voorkomt niet alleen klachten, het maakt werknemers ook productiever. Daarom raden wij dynamisch werken aan.

Dynamisch werken

Wat is dynamisch werken? Dynamisch werken is het afwisselen van houdingen tijdens het werk. Volgens de wetenschap levert iedere vorm van beweging gedurende de dag een belangrijke bijdrage aan onze gezondheid, concentratie en productiviteit. Creëer een gezonde werkomgeving en zorg ervoor dat u zitten kunt afwisselen met beweging. De werkgroep kantoor van de Vlaamse Ergonomie Vereniging, VerV, heeft een praktijkrichtlijn rond kantoorinrichting opgesteld. Elke medewerker heeft het recht op een verstelbare werkplek en op de keuze tussen rechtstaand en zittend werken. Dit principe komt neer op een zit-sta tafel als standaard voor elke bureelwerker. Daarbij geldt de aanbeveling dat men elke 30min de zittende houding dient te onderbreken. Zitten afwisselen met staan is een goed idee. Nog beter is af te wisselen met beweging.

Dynamisch kantoormeubilair

Hoe zorgt u voor meer beweging op kantoor? Richt een dynamische werkplek in. Door te werken aan een zit sta bureau kunt u dynamisch werken heel eenvoudig doorvoeren. U kunt aan zo’n hoog laag bureau gemakkelijk staand werken. Een elektrisch verstelbaar zit-sta bureau in combinatie met zit-sta software is dé ergonomische oplossing met betrekking tot staand werken. Deze software geeft aan wanneer het tijd is om staand te werken, vervolgens krijgt u weer een melding wanneer u opnieuw zittend uw werk kan doen.

Ergonomisch advies voor een dynamische werkplek

Er is een grote variatie aan dynamisch kantoormeubilair. Deze ergonomische hulpmiddelen helpen u om productief, geconcentreerd en gezond te blijven. Wilt u ergonomisch advies? Bel ons vrijblijvend over dynamisch werken!

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren