RollerMouse Pro 3 Black Centrische muis

Art.nr. COHW039.100005
De RollerMouse Pro 3 Black zorgt ervoor dat de handen in het optimale werkgebied gehouden kunnen worden waardoor klachten als gevolg van het reiken naar de muis voorkomen worden.
Vanaf € 229,00 excl. btw € 277,09 incl. btw

Op voorraad
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Direct gratis advies: 03 808 43 99 of 
laat u bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

 • Bij ons ontvang je persoonlijk en deskundig advies op maat.
 • Wij leveren onze producten snel uit voorraad, meestal binnen 48 uur.
 • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

Contour

De centrale positie van de RollerMouse Pro 3 Black maakt het mogelijk om met beide handen te werken en vermindert daarmee stress en klachten als gevolg van computerwerk.

Veelzijdig instelbaar

De RollerMouse Pro 3 Black is de vernieuwde versie van de RollerMouse Pro 2 Black. De nieuwe aluminium bodemplaat vermindert de kans op verschuiven van de muis en het scrollwiel is soepeler in gebruik.

De muis heeft een voorgeprogrammeerde instelling van de knoppen (géén drivers nodig), maar het is mogelijk om de instelling van de knoppen te veranderen, om zo de productiviteit te verhogen.

De RollerMouse Pro 3 Black heeft vijf knoppen: boven de drie standaard knoppen bevinden zich twee extra knoppen die standaard ingesteld zijn voor softscroll functie en klik-slot (het klik-slot maakt het mogelijk om objecten te selecteren of om objecten te slepen, zonder dat de knop ingeduwd hoeft te worden. Eenmaal duwen op de knop om de functie te activeren en nogmaals om de functie weer uit te schakelen).

De rollerbar van de RollerMouse Pro 3 Black is 67% langer dan de rollerbar van de RollerMouse Classic. Voor afwisseling kan er een tweede muis aan de geïntegreerde plug-and-play poort (PS/2) worden gekoppeld.

De Rollermouse Pro 3 Black wordt geleverd met toetsenbordsteunen die in het midden van de RollerMouse zijn bevestigd en zijn met rubber bekleed voor extra stabiliteit.

Bij de RollerMouse wordt geen toetsenbord geleverd.

Combineer met een compact toetsenbord

Voor beeldschermwerkers die ook veel typen is een combinatie van een centrische muis en een compact toetsenbord een uitstekende combinatie. Doordat een compact toetsenbord goed aansluit bij de RollerMouse Pro 3 Black blijven de armen, polsen en handen in één lijn. Dit vermindert spierspanningen waardoor de kans op klachten nog verder afneemt.

Kies de juiste muis!

Door langdurig en intensief gebruik te maken van een muis kunnen gezondheidsklachten ontstaan aan nek, schouder, pols en onderarmen. Bij het kiezen van een geschikte ergonomische muis is het belangrijk om rekening te houden met de werkzaamheden die verricht dienen te worden met de muis. Health2Work helpt  graag bij het kiezen van de juiste muis. Health2Work heeft een handig muizenschema waardoor er klachtgericht gezocht kan worden een juiste muis.

Tevreden klant

"Ik heb de Rollermouse opgehaald om te proberen. Deze bevalt fantastisch. Ik wil nooit weer anders en sleep de mouse overal naartoe. Echt super dat deze plug & play is. Naast het feit dat deze muis alle functies van een andere muis over kan nemen, heeft de rollerbar een supergroot bereik en reageert ook geweldig snel.

Voor klanten die problemen hebben met het tillen van de muis is het ook een uitkomst en een groot voordeel ten opzichte van andere muizen (zowel verticale als horizontale). Met de RollerMouse hoef je niet meer zover te reiken.

Ik werk in het programma Autocad, waarin ik veel wijzigingen moet doen in grote tekeningen. Met de Rollermouse kan ik heel snel schakelen in de tekening. Ik ben nog lang niet klachtenvrij maar heb nu weer goede hoop."

Hendrika Smits, tevreden klant

Aanbevolen door professionals

 • Muis op meest ergonomische positie: recht voor lichaam!
 • Meer afwisseling in houding
 • Afwisseling linker- en rechterhand

Specificaties

Lichamelijke klachtenBovenarmklachten, Nekklachten, Polsklachten, Schouderklachten, Vingerklachten
Links- of rechtshandigLinks- en rechtshandig
Type muisCentrische muis
CompatibiliteitMac, Windows
Type aansluitingBedraad
Type driverPlug and play
Precisie muisNee
DPI600 - 2400
DPI instelbaarJa
ScrollfunctieJa
Horizontaal scrollenNee
Aantal knoppen8
Instelbare knoppenJa (na installatie van software)
KleurZwart

Downloads

Productsheet≈1 MBPDFDownloaden

Vragen van klanten over Ergonomische muis

Wat zijn de voordelen van een verticale muis?

De positie van pols en onderarm staat bij het gebruik van een verticale muis in een natuurlijke ontspannen houding. De kans op RSI en KANS klachten wordt door het gebruik van een verticale muis aanzienlijk kleiner. Onnatuurlijke houdingen vormen een risicofactor voor het onstaan van klachten aan pols en onderarm (o.a. Karlqvist 1994, Jensen 1998, Hagberg 1994).

Voordelen verticale muizen

 • Ergonomisch goede houding van pols en onderarm
 • Verticale muizen werken zeer snel en nauwkeurig
 • Verticale muizen hebben een korte gewenningstijd
Bekijk onze verticale muizen

Wat is RSI - KANS?

Het nieuwe woord voor RSI, Repetitive Strain Injury, is KANS, Klachten Arm, Nek en Schouder. Dit is een verzamelnaam voor allerlei ziektebeelden en pijnklachten die op enige wijze gerelateerd zijn aan arbeid en de herhaalde bewegingen, krachtsinspanningen en belastende houdingen die daarbij optreden. Werkdruk en stress spelen een rol, omdat deze leiden tot verhoogde spierspanning. Zo is ook gebrek aan beweging een risicofactor, omdat dit leidt tot verminderde doorbloeding en verhoogde spierspanning in bijvoorbeeld de nek/schoudergordel.

Meer over RSI & CANS

Wat zijn de voordelen van een centrische muis?

Met een centrische muis is het mogelijk om de reikafstand naar de muis volledig te beperken. De muis ligt namelijk recht voor het lichaam. Een centrische muis zorgt ervoor dat binnen de comfortzone wordt gewerkt. Hierbij kan eenvoudig links- en rechtshandig muizen worden afgewisseld. De spierspanning in het nek-schouder gebied wordt aanzienlijk lager dan bij gebruik van een normale muis rechts naast het toetsenbord. 

Bekijk onze centrische muizen

Waarom een ergonomische muis?

Door langdurig gebruik van de muis kunnen er gezondheidsklachten aan nek en polsen van de gebruiker ontstaan. Door gebruik te maken van een muis, waarbij de hand in een neutralere positie wordt gehouden, kan dit enigszins worden voorkomen. Het beste is zo weinig mogelijk de muis te gebruiken en af en toe links- en rechtshandig muizen af te wisselen. Als uw hand op een standaard computermuis ligt, verhoogt dit de spierspanning in uw onderarm. Door uw arm in een neutrale positie te houden, wordt de spierspanning lager. Daarbij is het belangrijk om niet te grijpen en knijpen in de muis. Als u namelijk grijpt en knijpt, worden de diepliggende nekspieren aangespannen met als gevolg dat je een grotere kans op klachten hebt. Het beste is dus een muis die enigszins verticaal is of die men niet vast hoeft te pakken. 

Bekijk onze ergonomische muizen

Wat moet ik doen als mijn muiswijzer niet soepel meer beweegt ?

Wanneer de muiswijzer niet meer soepel loopt, controleer dan het volgende.

 • Controleer de snelheidsinstellingen van de muiswijzer.
 • Controleer of er zich geen stof etc. heeft opgehoopt in het optische oog van het LED licht onderop de muis, blaas voorzichtig in het oog om de belemmering te verwijderen.
 • Voor de bedraadde versie, controleer de kabelverbinding.