Werkplekanalyse

Twijfel je over de keuze van de juiste oplossing? We kunnen je op verschillende manieren helpen met het vinden van een goede oplossing en het maken van de juiste keuze.

Doe de Werkplektest Vrijblijvend advies

De Werkplektest

Met de gratis werkplektest kun je binnen 1 minuut een beoordeling krijgen over je eigen werkplek. Je kunt een keuze maken uit een flexwerkplek, vaste werkplek of thuiswerkplek. Door deze werkplektest krijg je gelijk een duidelijk overzicht met een goed advies en de juiste producten ter verbetering van je werkomgeving.

Doe de Werkplektest

Vrijblijvend adviesgesprek

Ervaar jij werkgerelateerde klachten, waarvoor je op zoekt bent naar de juiste oplossing? Naast het curatieve advies bij klachten informeren we organisaties ook over preventieve maatregelen die je kunt nemen om een organisatie gezonder en efficiënter te maken. 

Vraag vrijblijvend advies

Werkplekanalyse

Om klachten te voorkomen is een goede ergonomische instelling en bewust gebruik van de werkplek belangrijk. Om medewerkers bewust te maken en te informeren over gezond beeldschermwerk zijn 3 Ergonomiepaspoorten ontwikkeld. Bijvoorbeeld een individuele werkplekcheck of een groepsvoorlichting.

Werkplekanalyses

Om klachten te verminderen of te voorkomen, is het belangrijk dat je de juiste oplossing kiest die helpt bij het verminderen van de lichamelijke belasting, passend is voor de medewerker en werkzaamheden. Via de ideale werkplek kun je alvast beginnen met het ergonomisch inrichten van je werkplek.

KANS (klachten arm, nek en schouder) is een verzamelnaam voor allerlei ziektebeelden die op enige wijze gerelateerd zijn aan arbeid en herhaalde bewegingen, krachtsinspanningen en belastende houdingen die daarbij optreden. Werkdruk en stress spelen een rol, omdat deze leiden tot verhoogde spierspanning. Zo is ook gebrek aan beweging een risicofactor, omdat dit leidt tot verminderde doorbloeding en verhoogde spierspanning in bijvoorbeeld de nek/schoudergebied. Door het toenemende gebruik van de computer lopen steeds meer mensen het risico RSI/KANS te krijgen. Alle bedrijven waar met computers of regelmatig met kleine repeterende (kort-cyclisch) bewegingen in een statische houding wordt gewerkt lopen risico.

Onderzoek wijst uit dat 45% van de werknemers in risicoberoepen al KANS-gerelateerde klachten heeft. Dit kan leiden tot langdurige uitval. Een vroegtijdige herkenning van RSI/KANS door de werknemer en het volgen van een gericht programma helpt om uitval te voorkomen.

  • Groepsvoorlichting
  • Individuele werkplekchecks
  • Maatwerk programma’s

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren