Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Bedrijvencentrum De Punt

Bedrijvencentrum De Punt helpt bedrijven bij het opstarten en uitbreiden van hun activiteiten door ruimtes als kantoren, flexplekken, vergaderzalen en ateliers aan te bieden. In samenwerking met ons is het cafetaria van De Punt voorzien van akoestische panelen en zijn de flexwerkplekken volledig opnieuw ingericht.

Akoestische plafondpanelen in het cafetaria van De Punt

In het cafetaria komen mensen bij elkaar om een hapje te eten, wat te drinken en om met elkaar te praten. Veel bedrijfskantines of cafetaria’s zijn minimalistisch ingericht en afgewerkt met harde materialen. Dit was ook bij De Punt het geval. De betreffende ruimte is groot en heeft een hoog plafond. Wanneer er meerdere mensen tegelijkertijd in de ruimte samenzijn zorgt dit voor veel lawaai en een slechte spraakverstaanbaarheid. ‘We merkten dat steeds minder mensen gebruik maakten van ons cafetaria. Zodra er meerdere personen in de ruimte waren, werd het te rumoerig. Door het plaatsen van plafondpanelen is de akoestiek sterk verbeterd. De kantine wordt weer volop gebruikt’, aldus Piet Lietaer, algemeen directeur van De Punt.

‘Er is sprake van een enorme verbetering in de akoestiek!’

Inrichting van coworking werkplekken

In april 2019 heeft De Punt nieuwe flexwerkplekken opgeleverd waar nomadische werkers en mensen die maar af toe een werkplek nodig hebben terecht kunnen. Tijdens het ontwerpen van de nieuwe inrichting is er extra aandacht besteed aan ergonomie en het gebruik van circulaire materialen. Zo zijn de werkplekken nu voorzien van zit sta bureaus en kan er gebruik worden gemaakt van wisselend meubilair om op deze manier meer beweging toe te voegen op de werkplek. De ruimte is ingericht met akoestische lampen die zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Om ook in deze ruimte de akoestiek te optimaliseren zijn er akoestische panelen en akoestische lamellen geplaatst tussen de werkplekken zodat gebruikers geen last van elkaar ondervinden. Daarnaast is de ruimte voorzien van akoestische zitbanken, ideaal voor korte meetings.

‘Ik hoor alleen maar positieve reacties over de werkplekken. In de ruimte ernaast is het kantoor nog klassiek ingericht. Je merkt een duidelijk verschil in de akoestiek: in dit kantoor is sprake van meer geluidshinder. Daarom zal ook dit kantoor binnenkort worden aangepakt. De samenwerking met Health2Work verloopt prettig, de geleverde oplossingen zijn van hoge kwaliteit en er is sprake van een enorme verbetering qua akoestiek.’‘Ik hoor alleen maar positieve reacties over de werkplekken. De samenwerking met Health2Work verloopt prettig, de geleverde oplossingen zijn van hoge kwaliteit en er is sprake van een enorme verbetering qua akoestiek.’