Totale projectinrichting
Kantoor

Gemeente Rijswijk

Gemeente Rijswijk is een groene gemeente midden in de Haaglanden met een uitstekende bereikbaarheid, goede sociale structuren en een dienstverlenende gemeentelijke organisatie. KuóStudio heeft het ontwerp bedacht en Building Retail heeft het ontwerp uitgevoerd. Samen hebben we ervoor gezorgd dat de medewerkers van het Klanten Contact Centrum van Gemeente Rijswijk in een mooie, dynamische en functionele ruimte hun werk kunnen doen.

Een gezond kantoor

Het Klant Contact Centrum van Gemeente Rijswijk is een mooi voorbeeld van hoe een kantoor mooi én gezond ingericht kan worden. Omdat het werk voor 99% bestaat uit beeldschermwerk, was het belangrijk om de medewerkers te stimuleren om van houding te wisselen. Met op iedere werkplek een zit sta bureau wordt het eenvoudig om zittend werken af te wisselen met staand werken. De HAG Sofi bureaustoel en de Swopper zorgen ervoor dat de medewerkers van Gemeente Rijswijk ook zittend in beweging blijven. Doordat er continu van houding wordt gewisseld, blijven spieren actief en neemt de stabiliteit in de rug toe. De nieuwe meubels zorgen er dus voor dat de gezondheid van de medewerkers bevorderd wordt!

Akoestische oplossingen

In het Klant Contact Centrum wordt veel gebeld. Hierdoor is het vaak rumoerig en is het lastig om je eigen gesprek goed te volgen. Dit is een veelvoorkomend probleem bij callcenters. Om ervoor te zorgen dat de medewerkers van het Klant Contact Centrum hun klanten goed te woord kunnen staan, hebben we akoestische wanden geplaatst. Hiermee wordt overlast door omgevingsgeluiden sterk verminderd en kan er in alle rust gebeld worden.

Individueel instelbare verlichting en verwarming

Eén van de grootste problemen in het kantoor is de individuele klimaatregeling. Wat iemand ‘lekker warm’ vindt, verschilt per persoon. Koude voeten, armen, vingers of een koude rug of nek zijn vervelend en ongezond. Om aan die individuele behoefte te kunnen voldoen, adviseerden wij een warmte paneel. Hiermee kan de werknemer zijn eigen warmteregeling instellen.

Ergonomie en design

Samen is er gekeken naar een combinatie van design, sfeer, ergonomie en functionaliteit. Het gebruik van de juiste materialen, kleuren en meubels zorgt voor een prettige en gezonde werkomgeving.