Onderwijs

Invoer 637607

Hoe zorg je er voor dat (sport)studenten die niet graag stilzitten toch aandachtig bij de les blijven? ROC van Twente heeft samen met Health2Work ergonomische klaslokalen ingericht. Het ROC van Twente in Enschede combineert sport met studeren. Hun uitgangspunt is om sport te combineren met een mbo-opleiding. Zo kun je opleidingen als Sport & Business en Sport & Coaching volgen. Op school zijn ze constant bezig met gezondheid, waarbij ergonomie ook een belangrijk uitgangspunt is. Daarom hebben ze ervoor gekozen om de klaslokalen ergonomisch in te richten, onder andere met Ergodesk schooltafels. Hieronder lees je hun ervaring.

Bewegend leren

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bewegen tijdens de les, studenten na twee jaar een leerwinst geeft van vier maanden. Door meer beweging ontstaat er een betere bloedsomloop waardoor de hersenen beter doorbloed zijn en meer zuurstof krijgen om op nóg betere ideeën te komen. Een betere doorbloeding heeft ook invloed op de stofwisseling, en dat is goed voor het verbranden van calorieën! (Wijnsma, M. 2017)*

Verschillende pilots van Health2School tonen aan dat studenten een verhoogde alertheid hebben, betere prestaties leveren en hogere concentratie in de klas hebben. Docenten geven aan dat er meer rust in de klas ontstaat, wat bijdraagt aan minder werkdruk gedurende werkdag.

Health2Work voor de schoolomgeving

Vanuit onze expertise vinden we de beste oplossing, passend bij jouw situatie. Om je van het beste advies te kunnen voorzien, blijven wij ons continu ontwikkelen.

Jouw kennispartner

Health2Work is dé kennispartner op het gebied van ergonomie in Nederland en België en heeft als doel het adviseren over en verzorgen van gezonde en efficiënte werkomgevingen.

Effecten van dynamisch werken

  • Betere prestaties
  • Verhoogde alertheid
  • Hogere concentratie
  • Meer rust

Wat ons aanspreekt in de verstelbare bureaus is dat het gemakkelijk verstelbaar is in hoogte. Dus ergonomisch gezien kan je het heel snel aanpassen. En dat past perfect in onze visie van ergonomie om sporten en bewegen neer te zetten.

Guido Wevers – ROC van Twente

Onze sport en bewegen leerlingen kunnen niet lang stilzitten. En bij de Ergodesk tafels hebben zij de keuze om te gaan zitten, staan en om snel in groepjes te gaan werken.

Ik zou de manier van bewegend leren zeker aanbevelen aan andere opleidingen. Vanuit ROC Twente proberen we elk jaar een lokaal te herinrichten met ergonomisch meubilair.

Guide Wevers – ROC van Twente


Relevante producten