Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Nekklachten verleden tijd met de Logic 400 XL

Ing. Kurt van Beneden is freelance preventieadviseur en werkt sinds twee jaar als zelfstandige. Hij begeleidt bedrijven binnen de MKB-sector en werkt daarom ruim 80% op locatie. Door een ongeval met de racefiets loopt hij een aantal jaar geleden een dubbele nekhernia op. Ondanks fysio-oefeningen, blijven klachten in nek en schouder terugkeren. Voor zijn thuiswerkplek gaat Kurt op zoek naar een oplossing om zonder pijn aan het werk te kunnen. Op advies van collega’s en klanten maakt Kurt een afspraak met Health2Work.

Hulp bij terugkerende klachten

Na het ongeval blijft Kurt zitten met een chronische peesontsteking in de schouder en ervaart lage rugpijn. Direct worden er aanpassingen gedaan aan zijn werkplek. Maar door het steeds wisselen van werkplek blijven de klachten van Kurt terugkeren. “Ik geef advies omtrent arbeidsveiligheid en dit is voornamelijk op locatie. Elke dag zit ik wel bij een andere klant en hierdoor is mijn werkplek zeer variërend. Dit kan gaan van een eigen bureau tot een plekje in de woonkamer. Niet bepaald ideaal dus.” Kurt stapt over op het gebruik van een laptop met laptopverhoger en een extern toetsenbord, maar gaat hiernaast ook op zoek naar meer ondersteuning om zijn klachten te verlichten.

Advies op maat

“Ik ken Health2Work via de vakmedia en werd vooral door de ervaringen van collega’s overgehaald om contact op te nemen.” Tijdens de afspraak worden uitgebreid zijn klachten en voorgeschiedenis doorgesproken. Op basis hiervan, inclusief de wensen, is gezocht naar een passende oplossing. Aan Kurt wordt de Logic 400 XL geadviseerd, een ergonomische bureaustoel speciaal ontworpen voor lange mensen. De stoel heeft een verstelbare lendensteun voor de rug, verstelbare armleuningen om de schouders te ontlasten en een afbuigende zitting om druk van de dijen te verminderen.

referentie_afbeelding

“De Logic 400 XL zorgt voor een goede ondersteuning van mijn lichaam en de juiste houding van mijn schouders.”

Kurt van Beneden, Preventieadviseur

Correcte houding door juiste bureaustoel

De werking van de nieuwe bureaustoel is direct merkbaar. “De Logic 400 XL zorgt voor een goede ondersteuning van mijn lichaam en de juiste houding van mijn schouders.” De stoel heeft ook een kantelmechanisme, waardoor er actief gewerkt kan worden. Voor Kurt maakt deze optie het daarom een allround ergonomische bureaustoel. “De stoel laat het toe om ook actief te zitten, zonder dat ik hoef over te schakelen naar futuristische stoeltjes.”

Zonder klachten weer aan het werk

Kurt heeft een mooie thuiswerkplek ingericht, een tuinkantoor waar hij zonder klachten aan het werk is. “Ik ervaar geen klachten meer en dat is echt een opsteker. Het bewijst dat Health2Work goed geluisterd heeft naar mijn klachten en dat ik goed geadviseerd ben.” Hij benadrukt hiernaast nog eens dat elk mens anders is en daarom ook een andere stoel nodig heeft. Wij zijn erg blij om Kurt te hebben geholpen en worden zelf ook vrolijk als iemand zijn of haar werk weer met veel plezier kan oppakken!

referentie_afbeelding

“Ik ervaar geen klachten meer en dat is echt een opsteker. Het bewijst dat Health2Work goed geluisterd heeft naar mijn klachten en dat ik goed geadviseerd ben.”

Kurt van Beneden, Preventieadviseur

Blijf niet zitten met jouw vraag. Neem contact met ons op!

Ervaar jij zelf klachten of wil je advies voor jouw thuiswerkplek? Bel ons of stuur ons een bericht voor vrijblijvend advies. Onze meeste producten mag je 30 dagen uitproberen. We helpen je graag!