Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Het nut van fietsen achter het bureau

Het nut van fietsen achter het bureau

Tegelijkertijd bureauwerk doen en fietsen, het is mogelijk en kent vele voordelen! Het is tegenwoordig bekend dat langdurig zitten erg slecht is voor de gezondheid. Het verkort zelfs je levensduur. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet de hele dag stil op een bureaustoel zit. Om teveel zitten te voorkomen kun je onder andere gebruik maken van een bureaufiets.

Dynamisch werken

Het gebruik van een bureaufiets valt onder dynamisch werken. Maar wat is dynamisch werken? Dynamisch werken is het combineren van computerwerkzaamheden met lichaamsbeweging. Dat kan met behulp van een bureaufiets zijn, maar ook met een speciale loopband of met een Swopper. Een Swopper is een zit-stahulp die je dwingt om actief te zitten.

Dynamisch werken is in Nederland nog relatief onbekend, maar de vraag ernaar groeit snel. De aandacht voor gezondheid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers groeit enorm.

De voordelen van een bureaufiets

Het gebruik van een bureaufiets kent vele voordelen voor werknemers en voor de werkgever. Zowel fysiek als psychisch. Hieronder lees je de voordelen:

 • Minder verzuim: Uit onderzoek blijkt dat kantoormedewerkers die veel bewegen, zich minder vaak ziek melden dan mensen die amper bewegen en hele dagen stil achter het bureau zitten.
 • Verhoging productiviteit: Door afwisseling in houding en beweging blijf je scherper gedurende de werkdag. Dit verhoogt de productiviteit.
 • Minder overgewicht: Overgewicht komt steeds vaker voor, vooral in de kantooromgeving omdat daar weinig wordt bewogen. Door te fietsen achter het bureau zorg je ervoor dat je actief blijft gedurende de dag en daardoor meer calorieën verbrandt.
 • Minder fysieke klachten: Door te bewegen voorkom je fysieke klachten, omdat de bloedcirculatie wordt bevorderd.
 • Minder psychische klachten: Wie fit is, voelt zich mentaal ook vaak beter. Door meer te bewegen kun je psychische klachten en burn-outs voorkomen en verlaag je het ziekteverzuim.
 • Betere werksfeer, hogere tevredenheid: Het creëren van dynamische werkplekken zorgt voor een betere werksfeer en een hogere tevredenheid.

Tips om actief te blijven

Naast het gebruik van een bureaufiets zijn er nog meer manieren om in beweging te blijven op kantoor, hier een paar tips.

 • Neem de trap in plaats van de lift. Als je naar de 20e verdieping moet, dan kun je ook op de 18e verdieping uitstappen.
 • Loop even naar een collega voor een kort overleg in plaats van te mailen of bellen.
 • Kies voor een kleine mok of beker, zo sta je vaker op om drinken te halen.
 • Loop of fiets naar je werk wanneer dit mogelijk is.
 • Ga niet altijd naar het dichtstbijzijnde toilet, maar kies ook eens die van een andere verdieping of afdeling.

Wat kan Health2Work voor mij betekenen?

Health2Work heeft meerdere bureaufietsen in het assortiment, evenals bureaus die speciaal zijn ontworpen om een bureaufiets aan te schuiven. Ook bieden we een breed assortiment aan meubelen voor dynamisch werken. Wij helpen je graag bij het kiezen van het passende product. Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijk en deskundig advies!

Dynamisch werken Meer informatie
Heine de Bruin
Heine de Bruin

Klanten tevredenstellen, daar kan Heine van genieten. Na zijn studie Small Business and Entrepreneurship is Heine van een deeltijdbaan naar een voltijdbaan bij Health2Work gegaan. Heine is leergierig en kreeg de ruimte om zich te ontwikkelen binnen het bedrijf. Inmiddels is hij algemeen directeur. Health2Work biedt veel ergonomische oplossingen en dat is volgens Heine de kracht van het bedrijf. “Als ik klanten adviseer over ergonomische hulpmiddelen bij fysieke klachten, dan kunnen we altijd een geschikt product leveren. Er is bij ons geen ‘nee’ te koop.”

Ga naar alle blog berichten van Heine

Relevante blog posts

Fietsen op je werkplek met de bureaufiets
Fietsen op je werkplek met de bureaufiets

Wij zitten dagelijks met zijn allen té veel en té lang en dat beseffen we ons steeds meer! Langdurig zitten is namelijk ongezond. Sterker nog, het kan je levensduur zelfs v...

Actief achter het bureau
Actief achter het bureau

Hele dagen achter het bureau zitten is erg ongezond. In de toekomst zitten we fietsend aan het bureau! Bovendien voorkomt het gezondheidsproblemen die ontstaan door hele da...