Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Het belang van een in hoogte verstelbaar bureau

Het belang van een in hoogte verstelbaar bureau

Het belang van een in hoogte verstelbaar bureau

Werk jij voornamelijk achter een computer of laptop? Dan zit je al snel zo’n acht uur per dag aan een bureau. Ergonomisch verantwoord werken, begint bij de juiste materialen. Een in hoogte verstelbaar bureau zorgt ervoor dat je gedurende de dag regelmatig van houding kan wisselen. Lees hier meer over in hoogte verstelbare bureaus.

Wat is een in hoogte verstelbaar bureau?

De naam zegt het al: een in hoogte verstelbaar bureau is op verschillende hoogtes in te stellen. De verschillende hoogtes van een bureau kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo heb je zit-sta en zit-zit bureaus. Bij die eerste is het mogelijk om je bureau een stuk hoger in te stellen zodat je zowel zittend als staand je werkzaamheden kan uitvoeren. Een zit-zit bureau maakt het mogelijk om in verschillende houdingen te zitten. Hier komen we later op terug. Daarnaast bestaan er zowel elektrische als slinger bureaus. Ook dit wordt verderop toegelicht.

Waarvoor gebruik je een in hoogte verstelbaar bureau?

Afwisselend staan en zitten verbetert de doorbloeding van het lichaam, waardoor je hersenen meet zuurstof krijgen en je concentratie verbetert. Een in hoogte verstelbaar bureau zorgt ervoor dat je gedurende de dag kan wisselen van houding. Schuif bijvoorbeeld eens een ergonomische bureaustoel, Swopper, zadelkruk, of kniestoel onder je bureau. Het is van belang dat een zit-sta bureau minstens kan zakken tot op ellebooghoogte wanneer je zit en minstens omhoog kan tot ellebooghoogte wanneer je staat.

Is een in hoogte verstelbaar bureau geschikt voor thuiswerken?

Een in hoogte verstelbaar bureau is niet alleen handig op kantoor als flexwerkplek of om verschillende houdingen aan te nemen gedurende de werkdag, maar is ook ideaal voor thuiswerken.

Er zijn verschillende soorten in hoogte verstelbare bureaus, dus er is altijd een exemplaar dat voldoet aan jouw wensen en behoeften en daarnaast ook geschikt is voor je thuiswerkplek. Zo is bijvoorbeeld de Ongo Spark perfect voor kleinere ruimtes, omdat de werkplek compacter is dan een volledig bureau en met een gasveer en hendel te verstellen is tot een volwaardig zit-sta bureau. Bovendien is het eenvoudig verplaatsbaar op wieltjes en kan je hem makkelijk uit de weg helpen na je werkdag.

Verschil elektrisch vs slinger in hoogte verstelbaar bureau

Over het algemeen is een slinger bureau lager geprijsd dan een elektrisch verstelbaar bureau. Dit komt doordat de elektrische variant sneller en gemakkelijker in hoogte verstelbaar is. Door één knop in te drukken, stel je het bureau in op de juiste hoogte. Sommige elektrische bureaus beschikken zelfs over een geheugenfunctie, die bijvoorbeeld voor verschillende collega’s de juiste stand onthoudt. Een in hoogte verstelbaar bureau met slinger, slinger je zelf naar de juiste hoogte. Dit gaat erg gemakkelijk, maar net iets langzamer dan een elektrisch verstelbaar bureau.

Contact

Probeer onze in hoogte verstelbare bureaus 30 dagen gratis uit in je eigen werkomgeving of kom ze bekijken in onze showroom in Gentbrugge. Neem contact met ons op om een afspraak vast te leggen.

Direct contact
Joël Van Der Ploeg
Joël Van Der Ploeg

Joël is in 2016 als flexmedewerker begonnen bij Health2Work. Na het behalen van zijn propedeuse in Fysiotherapie heeft hij Communicatie- en Informatiewetenschappen gestudeerd. Nu werkt hij fulltime als ergonomisch adviseur buitendienst. “Een oplossing om klachten te voorkomen of verhelpen kan ik niet alleen, daar is ook de juiste informatie van de klant voor nodig. Ik krijg er energie van om samen tot een passende oplossing te komen.”

Ga naar alle blog berichten van Joël