Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Hoe blijf je in beweging op kantoor?

Hoe blijf je in beweging op kantoor?

Een dynamische werkplek is belangrijk om de gezondheidsrisico’s van sedentair gedrag een halt toe te roepen. Door regelmatig van houding te wisselen, bevorder je de bloedsomloop en houd je je spieren in beweging. Maar hoe kan je je werkplek inrichten zodat bewegen een normaal onderdeel van je werkdag wordt?

Een zit sta bureau

Zittend en staand werken afwisselen zorgt voor een betere doorbloeding in het lichaam. Dat zorgt ervoor dat je hersenen meer zuurstof krijgen, waardoor je ook productiever zal presteren. Je zal je zelfs langer en beter kunnen concentreren. Een belangrijke voorwaarde is wel dat het meubilair geschikt is om zowel staand als zittend te gebruiken.

Een in hoogte verstelbaar zit sta bureau kan gebruikt worden voor zittend en staand werk. Door een eenvoudige druk op de knop kan je het bureau van zithoogte naar stahoogte brengen, zodat je doorheen de dag makkelijk kan wisselen van houding. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat een zit sta bureau een vermindering in klachten in rug, nek en schouders als gevolg heeft.

Hulpmiddelen om je houding af te wisselen

De mogelijkheden met een zit-sta bureau zijn eindeloos. Zo kan je voor extra beweging de Steppie gebruiken. Dit balance board zorgt voor een extra boost voor de bloedcirculatie. Daarnaast kan je ook je zithouding activeren door gebruik te maken van een zadelstoel. De Twizzy zadelkruk is zo gevormd dat het bekken naar voren wordt gekanteld. Daardoor neemt de verwelkolom zijn natuurlijks S-vorm aan en vermindert de spanning in de rugspieren. De gebruiker raakt zo minder snel vermoeid en kan op een meer ontspannen manier aan het werk. Een zit sta bureau kan je op elke hoogte instellen waardoor elk hulpmiddel op een comfortabele hoogte kan worden gebruikt. Je hoeft je houding dus niet aan te passen aan je bureau, maar omgekeerd.

De gouden regel bij staand en zittend werk blijft afwisselen. De hele dag zitten is niet gezond, maar de hele dag staan is dat evenmin. De beweging zit ook in de afwisseling zelf. Door even een ander hulpmiddel te nemen of je bureaustoel aan de kant te schuiven, ben je ook weer in beweging.

Advies nodig?

Wij geven je graag persoonlijk advies! Wil je weten of een zit sta bureau iets voor jou is? Probeer het 30 dagen gratis uit!

Vraag hier de proefplaatsing aan >
Geert Vindevogel
Geert Vindevogel

Geert is onze ergonomisch adviseur. Ook complete inrichtingsprojecten zijn hem niet vreemd waarbij hij met deskundig advies, kennis en service tegemoet komt aan elke vraag van de klant of organisatie. Elke vraag en/of probleem vormt voor hem een uitdaging waar hij graag zijn schouders onder zet en meedenkt naar een oplossing.

Ga naar alle blog berichten van Geert