Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Kan ik kantoormeubilair voor de thuiswerkplek onbelast aanschaffen?

Kan ik kantoormeubilair voor de thuiswerkplek onbelast aanschaffen?

Vorige maand raakte bekend dat het belastingvrij plafond ten gunste van de thuiswerkvergoeding wordt opgetrokken tot 144,31 euro per maand. Deze regel is geldig vanaf 1 april tot het einde van juni. Bovendien blijft ook de maandelijkse kostenforfait van 40 euro voor het internetgebruik en het aanwenden van eigen computermateriaal overeind. Lees verder en ontdek hoe je thuismateriaal onbelast kunt aanschaffen.

Wat betekent de cumul voor werknemers?

Het voorzien van kantoormateriaal voor de thuiswerkplek kan samen bestaan naast een thuiswerkvergoeding. Dat is goed nieuws voor thuiswerkers en werkgevers.

Thuiswerk wordt fiscaal voordeliger

Werknemers die ergonomisch materiaal aankopen waarvan de kostprijs door de werkgever wordt terugbetaald, worden daar dus niet op belast. Extra informatie en de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen, kan je terugvinden in de Circulaire 2021/C/ over tussenkomsten van de werkgever voor thuiswerk.

Tot voor kort weerhield de onduidelijkheid over het naast elkaar bestaan van deze voordelen werkgevers ervan kantoormateriaal aan te bieden aan hun thuiswerkers. De werknemers zouden zonder de cumul immers belast kunnen worden zoals ze dat zijn op een bedrijfswagen bijvoorbeeld.

Ergonomie is geen luxe

Een degelijke ergonomische bureaustoel en een laptophouder met een extra toetsenbord en computermuis zijn de steunpilaren van gezond thuiswerken. De federale overheidsdienst Financiën acht deze producten immers ‘noodzakelijk om de beroepsactiviteit thuis op een normale manier uit te voeren.’ Toelichting over de aanvraagprocedure vind je op de website van de Rijksdienst van de Sociale Zekerheid.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn werknemers gezond en veilig kunnen thuiswerken?

Health2Work staat voor je klaar en ondersteunt je graag bij het faciliteren van ergonomische thuiswerkplekken. Ontdek ons uitgebreide assortiment met producten en diensten en maak kennis met thuiswerkplekken as-a-service.

Vraag de flyer Gezond thuiswerken gratis aan >
Geert Vindevogel
Geert Vindevogel

Geert is onze ergonomisch adviseur. Ook complete inrichtingsprojecten zijn hem niet vreemd waarbij hij met deskundig advies, kennis en service tegemoet komt aan elke vraag van de klant of organisatie. Elke vraag en/of probleem vormt voor hem een uitdaging waar hij graag zijn schouders onder zet en meedenkt naar een oplossing.

Ga naar alle blog berichten van Geert