Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie. Meer weten? | Verbergen

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Wisselwerken met het vlaams instituut gezond leven

03 oktober 2018
Laatste wijzigingsdatum: vrijdag 21 feb. 2020
Wisselwerken met het vlaams instituut gezond leven

Wist je dat het Vlaams instituut gezond leven en Health2Work veel gemeen hebben!? We willen beiden de werknemers en werkplekken gezond maken en de Vlaming in beweging krijgen! Sinds 2018 hebben wij een samenwerking met het Vlaams Instituut Gezond Leven. Het Vlaams Instituut Gezond Leven is het project ‘wisselwerken’ gestart om dynamisch werken te stimuleren. Wisselwerken is geen nieuwe vorm van tijdskrediet maar duidt op het regelmatig afwisselen van je zitpositie naar sta-of wandelpositie.

Waarom wisselwerken?

Elk half uur even weg van je stoel, dat is echt gezond. Regelmatig eens rechtstaan versnelt niet alleen je vetverbranding, maar beschermt je lichaam ook tegen hart- en vaatziekten, diabetes en rugpijn.

“Wanneer medewerkers regelmatig de werkzaamheden onderbreken door even recht te staan en te bewegen ondervinden ze een positieve impact op hun fysieke gezondheid. Medewerkers hebben meer energie, kunnen zich beter concentreren en zijn productiever. Minder ziekteverzuim, een goede werksfeer en een positief imago zijn vervolgens de bonus voor de onderneming” aldus het Vlaams Instituut Gezond leven. Als je weet dat de gemiddelde Vlaming maar liefst 4.7u per dag zittend doorbrengt, steeds inactiever wordt en bijgevolg teveel weegt, dan is het wisselwerken een kleine moeite met groot effect!

Elke dag 2 uur afwisselend gaan rechtstaan staat voor een equivalent van 2.4 maal de Ronde van Vlaanderen rijden... met de fiets hè! Train maar even om hem een keer te rijden, of toch maar liever zittend en staand werk afwisselen?!

Wisselwerken met ons zit-sta bureau

Het Vlaams Instituut Gezond Leven gaat een nieuwe term lanceren om het zittend werken te doorbreken. De term is ‘wisselwerken’ en houdt in dat er elk half uur even gestaan wordt. Dit past ontzettend goed binnen onze core business en daar zetten we maar al te graag onze schouders onder.

Wij bieden binnen dit project één van onze zit sta bureaus aan die 30 dagen gratis getest mogen worden. Het zit sta bureau wat wij aanbieden is de Ergodesk E2T. Overtuigd na het testen? Dan krijg je via de website een fikse korting bij de aankoop.

Wisselwerken zorgt ervoor dat je meer gaat bewegen en hier kan niemand iets op tegen hebben, toch?!

Contact

Benieuwd hoe het is om aan een zit sta bureau te werken? Test het eens uit in jouw werkomgeving. Dat kan gratis en vrijblijvend, een hele maand lang. Neem contact met ons op of kijk op de website van Vlaams Instituut Gezond Leven.

Geert Vindevogel
Geert Vindevogel

Geert is onze ergonomisch adviseur. Ook complete inrichtingsprojecten zijn hem niet vreemd waarbij hij met deskundig advies, kennis en service tegemoet komt aan elke vraag van de klant of organisatie. Elke vraag en/of probleem vormt voor hem een uitdaging waar hij graag zijn schouders onder zet en meedenkt naar een oplossing.

Ga naar alle blog berichten van Geert