Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie. Meer weten? | Verbergen

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

De centrische muis biedt verlichting in mijn schouder!

19 oktober 2017
Laatste wijzigingsdatum: woensdag 01 apr. 2020
De centrische muis biedt verlichting in mijn schouder!

Je herkent het misschien wel; een hele dag achter de computer zitten en uiteindelijk met een stijve nek en lamme armen naar huis gaan. En dit dag in, dag uit… Uiteindelijk krijg je te maken met serieuze gezondheidsklachten aan bijvoorbeeld je nek, schouders, pols en onderarm. Dat is niet wat je wilt!

Sjak over de centrische muis

Sjak is ergonomisch adviseur en zit veel achter de computer, hij voorziet jou van het juiste advies om ergonomisch te werken. Ook hij moet zijn werkplek ergonomisch instellen om klachten te voorkomen. ‘Mijn collega’s en ik hebben mooie ergonomische werkplekken, immers: practice what you preach!

Toen ik in februari 2016 bij Health2Work begon, werd mijn werkplek ergonomisch ingesteld en had ik een ruime keuze uit ergonomische hulpmiddelen. Je test wat producten uit en ontwikkelt een voorkeur voor een bepaalde muis en toetsenbord.’

Voorkeur vs. ergonomisch

‘Nu kan het zijn dat de voorkeur voor een bepaalde muis of toetsenbord niet de best passende oplossing is voor het werk wat je uitvoert. Dit was bij mij ook het geval. Ik merkte dat ik aan het einde van de dag zeurende pijn in mijn schouders kreeg. Ik kreeg lichte klachten in de armen en schouders. Tijd voor een aanpassing!’

Van verticale naar centrische muis

‘Omdat mijn klachten zich voornamelijk in de armen en schouders bevinden, ben ik overgestapt naar een centrische muis. Een centrische muis ligt voor je toetsenbord, waardoor je niet meer hoeft te reiken naar de muis. Je werkt binnen je comfortzone; je armen, polsen en handen zijn hierdoor in één lijn.'

'Na een korte periode merkte ik dat de pijnklachten afnamen, ik voelde weer ontspanning in mijn schouders. Heerlijk!’

Centrische muis RollerMouse Red

Sjak is de centrische muis RollerMouse Red gaan gebruiken. ‘Wat ik zo prettig vind aan het gebruik van de Rollermouse Red? Je werkt in je zogenoemde comfortzone (het gebied tussen je schouders), waardoor zich geen spanning opbouwt in de spieren rondom de schouders. Daarnaast is het fijn om moeiteloos af te kunnen wisselen tussen het muizen met de linker of rechter hand.

Naast de bovenstaande voordelen, heeft de Rollermouse Red de mogelijkheid om 5 verschillende functieknoppen in te stellen. Als je veel verschillende werkzaamheden uitvoert, is het ideaal om een sneltoets ‘kopiëren’ en een sneltoets ‘plakken’ te kunnen gebruiken, in plaats van het gebruik van ‘CTRL + C’ en ‘CTRL + V’).

De Rollermouse heeft mij geholpen om van mijn klachten af te komen. Ervaren of de Rollermouse Red ook bij jou verlichting kan bieden?’

Probeer de Rollermouse Red 30 dagen gratis uit!
Sjak de Vries
Sjak de Vries

Deze rasechte Fries is geboren en getogen in Dokkum. Als teamleider geeft Sjak leiding aan de afdeling binnendienst. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het klantcontact met een aantal klanten in het westen van het land. "Ik vind het leuk om met zoveel verschillende personen te maken te hebben. Ik coach collega’s en help klanten met een hulpvraag."

Ga naar alle blog berichten van Sjak