Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

De voordelen van een zit sta bureau

De voordelen van een zit sta bureau

Waarom een zit sta bureau?

De gemiddelde Vlaming zit ongeveer 8 uur per dag. Wie een zittend beroep heeft – en dat is 57 procent van de bevolking – zit zelfs meer dan 9 uur per dag. Het menselijk lichaam is niet gemaakt om lang achter elkaar te zitten. De statische belasting van het lichaam is vaak de oorzaak van rug-, nek- en armklachten. Het vele zitten vergroot de kans op overgewicht, diabetes en een hoge bloeddruk.

Langdurig zitten heeft serieuze risico’s voor de gezondheid en kan zelfs leiden tot vroegtijdig sterven. Een zit sta bureau helpt u om deze statische houding te onderbreken. Door af te wisselen tussen zittend en staand werken stimuleert u de doorbloeding in uw lichaam en vermindert u de kans op klachten.

Gevarieerde werkhouding

Een zit sta bureau resulteert in een gevarieerde werkhouding. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat een zit sta bureau leidt tot minder klachten in de rug, nek en schouder. Wisselwerken is echter erg belangrijk want net als lang zittend werken is lang staand werken belastend voor het lichaam. De richtlijn is om niet langer dan één uur achtereen en niet meer dan vier uur per werkdag staand te werken.

Eenvoudig verstellen en uitbreiden

Voor een ergonomisch verantwoorde houding is het belangrijk dat de hoogte van het bureau naar wens ingesteld kan worden. Een verstelbaar bureau kan eenvoudig elektrisch ingesteld worden. Door de eenvoudige bediening zijn deze bureaus zowel geschikt voor vaste als flexwerkplekken. Health2Work biedt u een in hoogte verstelbaar zit sta hoekbureau aan.

Naast enkele bureaus bieden wij ook een modulaire zit sta tafel aan. De Honeycomb zit sta tafel is elektrisch verstelbaar en dankzij de vorm en ingebouwde accu te gebruiken in allerlei situaties. Denk hierbij aan seminars, presentaties, vergaderingen en borrels. Dankzij de vorm van het blad van het zit sta bureau kunt u eenvoudig meerdere tafels tegen elkaar plaatsen.

De voordelen van het zit sta bureau

  • Hogere productiviteit en betere doorbloeding
  • Reductie van rug- schouder- en nekklachten
  • Goede gezondheid
  • Verbranding van calorieën
  • Reduceert ziekteverzuim!

Een zit sta bureau uitproberen?

Bent u benieuwd hoe het is om aan een zit sta bureau te werken? U mag onze zit sta bureaus geheel vrijblijvend een maand lang testen. Neem contact met ons op om een bureau uit te proberen!

Test dit zit sta bureau 1 maand uit!
Floris Lindeman
Floris Lindeman

Floris is commercieel directeur bij Health2Work. Hij stuurt alle ergonomisch adviseurs in het land aan. “Na meer dan 15 jaar heb ik nog steeds alle dagen veel zin om aan de slag te gaan, het voelt niet als werken. Ik ben oplossingsgericht. Nee is geen antwoord. Vanuit onze vestiging in Blaricum bedien ik vooral de grotere klanten in Midden- en West-Nederland.”

Ga naar alle blog berichten van Floris

Relevante blog posts

Hoe ziet de ideale flexwerkplek eruit?
Hoe ziet de ideale flexwerkplek eruit?

Een flexwerkplek is een flexibele werkplek die door verschillende medewerkers wordt gebruikt. Veel bedrijven hebben wel een plaats binnen het bedrijf waarop iedere medewerk...

Concentratie en productiviteit
Concentratie en productiviteit

Concentratie en focus zijn belangrijke voorwaarden voor het verzetten van werk. Veel werkplekken zijn ingericht als kantoortuin: een ruimte zonder scheidingswanden met werk...

5 redenen om meer te bewegen op je werkplek
5 redenen om meer te bewegen op je werkplek

Langdurig zitten is ongezond, maar ook te veel staan kan negatieve gevolgen hebben voor onze gezondheid. Het is de afwisseling die belangrijk is. Iedere vorm van beweging g...