Blog categorie: zorgomgeving

Passende oplossing voor tatoeëerder Sid

Passende oplossing voor tatoeëerder Sid

Sid Boltong, eigenaar van Triple Ink & Steel in Vaals, is tatoeëerder en zit al ruim 8 jaar in dit vak. Sinds 3 jaar heeft hij zijn eigen tattoo shop. Veelvoorkomende klachten bij tatoeëerders zijn rug-, schouder en nekklachten. Ook Sid ervoer deze klachten. Samen met hem hebben we een passende oplossing gevonden, waardoor hij zijn werkzaamheden tegenwoordig probleemloos en klachtenvrij kan uitvoeren.

4 min
Hoe krijg je grip op ziekteverzuim?

Hoe krijg je grip op ziekteverzuim?

Grip krijgen op ziekteverzuim en fysieke arbeidsbelasting is binnen de zorg een belangrijk agendapunt. Zorgorganisaties ervaren ziekteverzuim als een groot probleem. Het arbeidsproces wordt verstoord, vaak is extra personeel nodig om de kwaliteit van zorg te kunnen blijven garanderen en het ziekteverzuim kost veel geld.

4 min
Efficiënt wassen en douchen

Efficiënt wassen en douchen

Douchen en wassen is een dagelijkse handeling. Voor de zorgvrager, maar ook voor de zorgverlener een proces dat veel energie kost. Het douchen en wassen zelf is meestal niet het meest intensief. Er wordt veel tijd gespendeerd aan de handelingen rondom het douchen, denk aan transfers en verplaatsingen. Door goed te kijken naar het totale proces kunnen we sneller en efficiënter werken. Maar nog veel belangrijker is dat we winst behalen op het gebied van fysieke belasting.

5 min
Terugblik op de Zorgtotaal beurs

Terugblik op de Zorgtotaal beurs

Tijdens de Zorgtotaal beurs afgelopen 14 t/m 16 maart hebben wij mogen genieten van alle dynamiek bij ons op de stand. Het ergonomisch Vendlet systeem voor het verplaatsen en draaien van de zorgvrager in bed trok veel aandacht.

10 min
Health2Work op vakbeurs Zorgtotaal

Health2Work op vakbeurs Zorgtotaal

Vandaag begint in Utrecht de vakbeurs Zorgtotaal. Van 14 t/m 16 maart wordt de Jaarbeurs Utrecht omgetoverd tot het platform voor medewerkers in de zorg. Ook wij zijn aanwezig om de innovaties op het gebied van vermindering van fysieke belasting te tonen. Wij laten zien op welke manieren je het beste ergonomisch kunt werken in de zorg.

5 min