Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie. Meer weten? | Verbergen

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Kies de juiste ergonomische muis!

16 juli 2014
Kies de juiste ergonomische muis!

Als je hand op een standaard computermuis ligt, verhoogt dit de spierspanning in de onderarm. Door de arm in een neutrale positie te houden (handschudgreep), wordt de spierspanning lager. Daarbij is het belangrijk om niet te grijpen en knijpen in de muis. Als je namelijk grijpt en knijpt, worden de diepliggende nekspieren aangespannen. Dit kan klachten veroorzaken. Een goede muis heeft een vorm waar de hand meer ontspannen op kan liggen en waarbij men niet de neiging heeft om in de muis te knijpen en op te tillen.

Standaard symmetrische muis

Om overmatig reiken naar de muis te voorkomen, adviseren wij het gebruik van een compact toetsenbord in combinatie met een ergonomische muis. Hierdoor ligt de muis dichterbij het lichaam (binnen de comfortzone) en wordt de reikafstand naar de muis korter. Als je het numerieke gedeelte van het toetsenbord niet kunt missen, raden we een centrische muis aan. Deze kan perfect gecombineerd worden met een volwaardig toetsenbord.

Wat is RSI-KANS?

Repetitive Strain Injury (RSI) wordt tegenwoordig KANS genoemd (Klachten Arm Nek Schouder). Het zijn verzamelnamen voor klachten, symptomen en syndromen die voorkomen in bovenrug, nek- en schoudergebied, armen, ellebogen, polsen, handen en vingers. De klachten worden doorgaans veroorzaakt door repeterende bewegingen, een langdurige statische houding of een combinatie van beide. Verder kunnen persoonsgebonden en werkgebonden factoren een belangrijke rol spelen bij het ontstaan, verergeren of het in stand houden van RSI of KANS.

Muizenschema

Hieronder staat een schema van diverse ergonomische muizen. Bekijk de type klacht en selecteer eenvoudig de geschikte muis. Hieronder een overzicht van veel gebruikte ergonomische muizen. Er zijn natuurlijk veel meer muizen dan in onderstaand schema staan. Bekijk ook ons uitgebreide muizenschema.

Nek
klachten
Schouder
klachten
Elleboog
klachten
Pols- en onderarm
klachten
Vinger
klachten
Duim
klachten

Unimouse

✓✓

✓✓✓✓✓✓


Evoluent type 4✓✓✓✓
Hippus Handshoemouse✓✓✓✓✓✓
PenguinXX


DXT Precision MouseX


Rollermouse Pro Black✓✓✓✓✓✓
✓✓
Rollermouse Red✓✓✓✓✓✓✓✓
Rollermouse Free 3✓✓✓✓
✓✓✓✓


Wacom pentabletXXXX
Bekijk alle ergonomische muizen Laat je adviseren
Heine de Bruin
Heine de Bruin

Klanten tevredenstellen, daar kan Heine van genieten. Na zijn studie Small Business and Entrepreneurship is Heine van een deeltijdbaan naar een voltijdbaan bij Health2Work gegaan. Heine is leergierig en kreeg de ruimte om zich te ontwikkelen binnen het bedrijf. Inmiddels is hij algemeen directeur. Health2Work biedt veel ergonomische oplossingen en dat is volgens Heine de kracht van het bedrijf. “Als ik klanten adviseer over ergonomische hulpmiddelen bij fysieke klachten, dan kunnen we altijd een geschikt product leveren. Er is bij ons geen ‘nee’ te koop.”

Ga naar alle blog berichten van Heine